Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Ministrul Transporturilor explică de ce mai sunt semafoare pe drumul de Binș

Luni

Vio către Ghiusi. „Văd că nu puteți fără să primiți bani de la stat. Toate loazele voastre care dormeau în Consiliul Județean s-au transferat la primăriile tulipanului, să ardă și acolo gazul”. „După ce 30 de ani te-ai specializat în a nu face nimic, e mai greu să muncești ceva. Plus că-s obișnuiți să ia bani și de aici, și de peste graniță”.

Marți

Bolovan, în vizită la Muzeu și Bibliotecă. Omul a recunoscut: „Am vrut să văd cum lucrează oamenii la Muzeu, dar să știți că nu am fost acolo”. „Mă și miram că Muzeul și Filarmonica nu vi-s prea dragi”. „Ca să-i găsesc pe toți, am mers la Oituz, unde oamenii mi-au scris pe șervețele cu ce se ocupă în timpul serviciului”.

Miercuri

Cinci polițiști care colectau șpăgi oprind șoferi în trafic au primit ani grei de pușcărie. Nae polițistul. „Ce-o fi fost în capul lor?”. „Nimic, ce să fie?”. „Oricum vor avea regim special, se vor plimba singuri”. „Ca să nu-i atace deținuții?”. „Nu, ca să nu-i amendeze și pe ăia”.

Joi

O nană-n robă și-a lăsat mașina în mijlocul drumului, cum făcea și cu cocia, în copilărie, pe când presta la sapă. „S-au plâns vecinii că nu mai pot trece cu mașina pe stradă”. „Dacă mă enervez eu, pot să evacuez nu doar sala de judecată, ci și toată strada… Apoi mă pensionez”.

Vineri

Ministrul Transporturilor s-a lăudat că a reparat drumul de Binș și nu mai e nevoie de semafoare. Un localnic l-a contrazis. „Dar mai sunt câteva semafoare pe drum!”. „Asta, la cererea celor care fac naveta la sfârșit de săptămână. Să le arate muierilor că ei pot nesocoti culoarea roșie a semaforului”.

Sâmbătă

S-a montat vulturul în vârful clădirii Primăriei. L-am auzit pe macaragist cum vorbea prin stație cu muncitorul care dezlega pasărea din cârlig: „Houston, Houston! Vulturul a aterizat!”, de ziceai că-i la aselenizare.

Duminică

Până acum, boala nu a existat. De acum înainte, vaccinul nu e bun de nimic.


*
*