Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Ministrul Sănătății dă soluția pentru rezolvarea cazurilor Covid din județ

Luni

Vio către Ghiusi. „Văd că primarul vostru din nordul județului bușește mașina de serviciu de câte ori are chef”. „Păi, știi că acolo toată lumea are chef, zilnic, că vinul e mai ieftin ca apa. Pentru ei e tot un fel de Paște, așa că oamenii ciocnesc ce pot, unii ouă, alții mașini”.

Marți

Ministrul Sănătății, în vizită de lucru. „Situația din țară nu e prea bună, iar la voi crește foarte mult numărul de infectați”. „Și care-i soluția?”. „La voi? Păi, nu mai testați atâta! Uite, sunt județe fără covizi, dar și fără teste”. „Când medicii nu vor mai rezista, cine va munci în prima linie?”. „Groparii!”.

Miercuri

Puradel în extaz. „Munca mea sub acoperire a dat roade. Conform indicațiilor primite de la PSD, am plantat niște penali printre useriști, ca să vadă și ei prin ce trecem noi, social democrații”. „Dar nu se prinde nimeni că ești omul microprimarului?”. „Colegii sunt prea absorbiți de panseluțe și piste de biciclete”.

Joi

Șeful baschetbaliștilor, cu vești importante. „Din cauza crizei prin care trecem, am decis să micșorăm salariile baschetbaliștilor, inclusiv pe cel al antrenorului”. „Păi, și le convine?”. „Ne convine tuturor, căci în schimb am hotărât ca jucătorii să ia și micul dejun la birtul meu”.

Vineri

Culturistul a oferit încă o dată niște teren pentru noul stadion. „Nici dacă le dai pe gratis teren, nu vor să-l accepte”. „Dar cum să ajungă spectatorii taman dincolo de comuna unde ai tu pământ?”. „Primăria n-are decât să construiască până acolo o linie de tramvai”.

Sâmbătă

Echipa de fotbal CAO a intrat totuși în liga a III-a, după ce s-au rearanjat toate ligile în așa fel încât să nu pice Dinamo. Antrenorul mi-a mărturisit. „La ce bandiți sunt cei de la Federație, mă aștept ca peste două săptămâni să ne bage în Liga a II-a”.

Duminică

Firma Strabag va face centura care ne va lega de autostradă. Abia aștept să-i văd pe muncitorii austrieci cum muncesc pentru bunăstarea noastră.


*
*