Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Ianoș povesteşte cum e cu banii negri la PSD

Luni

Vio către Ghiusi. „Ce părere ai de ideea de a amplasa bustul lui Iosif Vulcan în fața Teatrului, alături de cel al lui Szigligeti Ede?”. „Părerea mea e foarte proastă. În Consiliul Local suntem prea puțini, dar o să vezi că tot nu se va amplasa”. „O să vă înmulțiți între timp?”. „Nu, dar avem la Cultură niște slugi care vor găsi 1.000 de motive să nu se poată amplasa”.

Marți 

Control la PSD cu privire la banii din campania electorală. Șeful, foarte mirat. „Auzi la ei, că au găsit nereguli mari. Le-am spus-o de la obraz: păi, măi fraierilor, dacă doream să muncim cinstit, nu ne băgam în politică!”. „Și ce veți face?”. „Contestăm controlul. Ei ne suspectează că lucrăm cu bani negri, dar noi lucrăm numai cu din ăia verzi”.

Miercuri

Scandalul cu fraudele la pensii l-a afectat și pe Nae polițistul. „Când am văzut că infractorii ăia adaugă bani la pensii cu adeverințe false, mi-a venit să scot pistolul”. „De ce?”. „Imaginează-ți dacă fiecare amărât de pensionar ar adăuga la pensia de 1.000 lei încă 500 prin fraudă, de unde ni s-ar mai putea plăti nouă pensii de 9-10.000 lei?”.

Joi

Alduitul era tare supărat. „N-are noroc pruncu’ cu bufetul de sub Pasaj. După ce or venit mascații și ne-or legitimat ca pe ultimii oameni, amu i-or închis și boldu’”. „Asta e persecuție pe față”, l-am stârnit. „Și pe față, și pe dos. Adică dacă n-ai autorizație de funcționare, poate veni orice milițian local să-ți pună lacătul pe ușă? Lacătul îi al lor, da’ cheia-i la Bolovan”.

Vineri

Odeonul, mândru. „Am propus ca Vinerea Mare să fie zi liberă”. „Minunat! Mai aveți și alte proiecte pentru cetățeni?”. „Mai vreau să fie libere și Joia Mică, Miercurea Cenușie, Marțea Grasă și Lunea Amară. Cu cât stăm mai mult acasă, cu atât facem mai puține prostii la serviciu”.

Sâmbătă

Fiecare Szarkă pe limba ei piere. Fostul șefuț de la Pensii, plimbat pe la Direcția de protecție a copilului, trambalat pe la Casa de Sănătate, se vede ajuns din nou la Pensii, de unde vrea să iasă la pensie. Ca șef. „Ce vină am eu că lumea mă dorește? Toți plâng după un specialist ca mine!”. „Dar la ce vă pricepeți, cocret?”. „La transferuri în interes de serviciu”.

Duminică

Din cauza încălzirii globale s-au închis școlile, ca să nu înghețe elevii.


*
*