Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Ianoș a numit un prefect care să-l streseze pe Bolovan

Luni

Vio Apevistu către Ghiusi. „Ai văzut că vă ajutăm ca Debreținul să ajungă capitală culturală a Europei?”. „Păi dacă pe voi vă interesează doar betoanele, pasajele, parcurile industriale, podurile și nu cultura!”. „Lasă-mă, că dacă fac un sondaj, jumătate din conaționalii tăi au citit în ultimii 10 ani doar etichete”.

Marți 

Ianoș a făcut dreptate. „Dacă tot mi se spune Ghiuri Contra, vreau să arăt că pot numi un prefect care să-l streseze pe Bolovan”. „Păi ăsta-i scopul tău?”. „În politică, scopul scuză mijloacele. Și am să mai fac niște schimbări, fiindcă sunt benefice”. „Indiferent de cine vine în funcție?”. „Indiferent. Oricum, fiecare nou venit trebuie să deschidă ușa cu capul, pentru că mâinile îi sunt ocupate”.

Miercuri

Nae polițistul, revoltat. „Presa a prezentat trunchiat poza aia cu chestorii care stau la masă și comisarul în genunchi în faţa lor”. „Trucaj?”. „Evident. În realitate, în fața comisarului stătea o prostituată care muncea, dar ca să-l compromită au scos-o din imagine”.

Joi

Șeful de la Drumuri: „Parapeții pentru șoseaua de centură au ajuns la București, că și acolo e nevoie de așa ceva”. „Asta ce înseamnă, că mai bine mor șoferi la noi decât la ei?”. „Și la ei mor, că parapeții au fost făcuți doar pe hârtie. De fapt, s-au împărțit șefii pe bani cu constructorii”.

Vineri

Puradel, revoltat. „Iar se face o discriminare mare cu neamul nostru rromanes!”. „Dar ce s-a întâmplat?”. „O pirandă de-a noastră, când să treacă granița, tocmai a născut un băiat de doi ani și o fetiță de trei ani, iar grănicerii au zis că vrea să-i scoată ilegal din ţară. Abuz în toată regula!”.

Sâmbătă

Război fratricid între traficanții de țigări și parfumuri și bacterii care-i păzesc în piață. Șeful pieței mi-a povestit: „Să vezi ce nenorocire! Polițiștii care îi mângâiau pe traficanți trebuie de-acum să-i belească. E ca și cum ai omorî găina cu ouă de aur…”.

Duminică

Mii de inși la festivalul de mâncat în stradă. Pe când un festival de dormit în stradă?


*
*