Montat în scandal: Cum a ajuns prefectul Claudiu Pop pion important în scandalul „Cosa Nostra”

A naibii săptămână pentru prefectul Claudiu Pop! Nu doar că premierul Sorin Grindeanu l-a înlocuit din funcţia pe care a deţinut-o 5 ani, ci a şi fost implicat, fără voie, în scandalul naţional „Cosa Nostra”, care a pătat obrazul Ministerului de Interne.

Pocinogul se datorează ziarului Naţional, care a publicat miercuri două fotografii în care comisarul-şef Aurelian Miu, şeful Serviciului Control din Poliţia de frontieră, orădean, apare îngenuncheat şi cu mâinile împreunate a rugăciune în faţa mai multor „grei” din MAI, între care chestorii Gelu Oltean, Ioan Buda şi Marcel Ardelean.

Cum pozele erau neclare, ziarul a adăugat, într-un montaj, şi portretele personajelor, dar surprinzător, chestorului Ardelean, director în IGPF, i-au fost acoperiţi ochii. Cum lui Bihorel chipul i se părea cunoscut, a făcut nişte cercetări şi a descoperit că, de fapt, poza îl înfăţişa pe prefectul Pop, fiind făcută în 2015, la o festivitate a poliţiştilor de frontieră din Oradea, la care participase şi Ardelean, cu care jurnaliştii din Bucureşti l-au confundat. Nefiind însă nici ei prea siguri, i-au acoperit faţa, pentru orice eventualitate…


*
*