Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Ex-părintele explică de ce pun ungurii candidați slabi la alegeri

Luni

Vio către Ghiusi: „Am văzut că se deschide o expoziție cu hărți militare făcute în perioada imperiului austro-ungar pentru invadarea acestor zone”. „E cea mai mare greșeală a celor care le-au pus la dispoziția publicului. Caracterul lor secret e anulat, ori eu cred că mai puteau fi folosite”.

Marți 

Domnul ex-părinte a făcut niște constatări amare: „O să vedeți la recensământ. Numărul maghiarilor din România scade drastic, o să ajungem ca sașii și șvabii”. „Voi nu aveți nicio vină?”. „Am făcut tot ce am putut. Am pus candidați slabi tocmai pentru ca maghiarii să nu iasă la vot, ci să stea în casă și să facă copii”.

Miercuri

Echipa de bascheți, proaspăt scăpată de Covid, trebuia să joace în Polonia. Managerul a explicat: „Ne-am întors din drum fiindcă, după ce bătrânii noștri s-au vindecat, s-au îmbolnăvit bătrânii polonezilor. La anul cred că ne jucăm toți sub sigla CARPO”.

Joi

Un șef de la Parchet s-a pensionat înainte de 50 de ani. „După 25 de ani de muncă, merit și eu 50 de ani de pensie”. „Păi, alții după 50 de ani de muncă nu mai apucă nici 25 de luni de pensie”. „La ce mizerie de pensie au, nici nu se merită să trăiască mai mult de doi ani”.

Vineri

Menajerul stabilimentului din Binș prins la party în pandemie a declanșat jihadul pe Facebook: „Am rugămintea la colegele care se indignează în comentarii să-și scoată poza de profil și să pună în loc imagini cu câini și pisici, că la cum scriem, lumea nu ne crede că suntem homo sapiens”.

Sâmbătă

S-a deschis cel mai mare depozit frigorific din județ. Tanti Zoe pensionara a observat: „Cred că e o afacere proastă. La cum s-a scumpit căldura, orice apartament poate deveni depozit frigorific”.  

Duminică

Alianța PSD-UDMR din județ s-au opus casării unor lopeți și gherete de la fostul Parc industrial. Partide mici, mize pe măsură.


*
*