Retrospectiva săptămânii prin ochii lui Bihorel: De Ziua maghiarilor, Odeonul s-a închipuit într-un marş cuceritor cu torţe

Luni

Vio către Ghiusi: „Președintele Ungariei a mers la Salonta?”. „Păi, dacă tot serbăm Ziua maghiarilor de pretutindeni, era normal să-l aducem să inaugureze Turnul Ciunt, că doar din banii Ungariei s-a renovat”. „Dar ceva remarcabil s-a petrecut la inaugurare?”. „Omul și-a scurtat discursul, că s-a dus să stea la coadă la pita de Salonta”.

Marți

Nu doar noul terminal al Aeroportului, ci și cursele low-cost ale irlandezilor de la Ryanair sunt în aer. Păstorul a explicat: „Sunt extrem de nemulțumit de măsura luată de companie, pentru că nu ne-au anunțat înainte. Și eu am aflat din presă”. „Vă deranjează că au plecat sau că nu v-au anunțat?”. „Că nu m-au anunțat. Dacă știam din timp, aduceam folcloristele de la Cetariu și Biharia să dea un spectacol de adio, aşa cum au dat la inaugurare la Milano”.

Miercuri

Nae polițistul, intrigat: „Mă tot freacă populația de ce nu amendăm pirații de pe șosele, pentru că din cauza lor firmele de transport care lucrează legal dau faliment”. „Și n-au dreptate oamenii?”. „Au pe dracu’! Am ieșit la pândă, dar n-am văzut niciun pirat pe șosele, pe nimeni cu un ochi lipsă, cu picior de lemn sau cu un cârlig în loc de mână”.

Joi 

Odeonul, emoționat la manifestările maghiarilor. „Vom depune coroane la monumentele noastre, dar fără leprele alea de conaționali care ne fac concurență”. „Apropo, urmează retragerea cu torțe, ca în fiecare an?”. „Nici vorbă! Noi doar mărșăluim, noi nu ne retragem șohan!”.

Vineri

Tanti Zoe pensionara, intrigată de datele de la Direcția de Statistică: „Dacă e să ne luăm după ele, o ducem tot mai bine, că deja sunt mai mulți angajați decât pensionari”. „Și nu-i adevărat?”. „Nu se angajează mai mulți oameni, ci mor pensionarii pe capete. Că nu toți avem pensii de milițieni”.

Sâmbătă

M-am dus să-l felicit pe Bolovan pentru succesul cu „România, te iubesc”. Omul cioplea un par dintr-o stinghie ruptă dintr-un gard. „V-ați apucat de sculptură?”. „Nu, fac un ciomag. Că a spus președintele nostru să punem parul pe pesediști”.

Duminică

Aviz amatorilor! Mașinile de la expoziția lui Leonardo da Vinci sunt vechi, dar cu toate astea nu pot fi băgate în programul Rabla.


*
*