Gargară pe banii tăi! Pásztor se trage-n poză cu primarii care au contracte cu Guvernul, ca şi cum el le-ar fi dat fondurile

Totul pe propagandă! Acesta e pariul şefului Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, care nu se laudă doar cu proiectele instituţiei pe care o conduce, niciunul transpus în practică, ci şi cu altele cu care nu are nicio legătură, şi-o face pe banii bihorenilor.

Săptămâna trecută, pe aşa-zisa „agenţie de ştiri” News Bihor, susţinută din fondurile CJ, a fost publicat un articol intitulat „Finanţare pentru judeţul Bihor”, care anunţă că primarii din Borş şi Şimian, Báthori Geza şi Balazsi József, au semnat contracte în valoare totală de 9 milioane lei pentru infrastructură şi utilităţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale.

Atât doar că primarii sunt înfăţişaţi în poze dând mâna cu Pásztor, ca şi cum acesta sau CJ ar fi avut vreun merit în obţinerea banilor guvernamentali. De altfel, şi textul a fost aranjat aşa încât eventualii cititori să creadă că reuşita îi aparţine lui Pásztor din simplul motiv că documentele au fost semnate „în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean”.

Purtătorul de cuvânt al CJ, Adrian Simon, s-a enervat când Bihorel l-a întrebat despre motivaţia articolului propagandistic, cerând o solicitare scrisă şi spunând că va răspunde tot în scris. Până acum n-a făcut-o, semn că nu-i uşor să inventezi o explicaţie pentru minciunile pregătite pentru propriul şef.


*
*