Retrospectiva săptămânii prin ochii lui Bihorel: Cum l-a băgat lăcomia-n belele pe Beni Hill asfaltatorul

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că ciomârtanii și secuii și-au făcut un partid nou, care acuză România de imperialism”. „Just! Acum vă preocupă unirea cu Moldova, ca să refaceți imperiul de la 1918”. „Dar voi de ce nu vreți să faceți o unire a Ungariei cu Moldova? Vă alegeți cu un milion de ruși, că și așa sunteți fanii lui Putin”.

Marți 

Beni Hill asfaltatorul: „Eu am crezut că, dacă dau în judecată CNAIR-ul, o să-mi dea înapoi lotul Biharia-Chiribiș”. „Și ce-ai primit?”. „O amendă de un milion de euro, plus că trei ani nu mă mai pot prezenta la licitații decât dacă sunt pentru opere de artă”.

Miercuri

Birtașul explică de ce a redimensionat linia de credit a băncii austriece: „Am crezut că o să avem nevoie de mai mulți bani de investiții, dar am fost blocați până a stabilit guvernul modalitatea de indexare a contractelor”. „Și chiar nu boicotați capitalul austriac?”. „Am martori că am alimentat de la OMV, încă am luat și la canistră, să pot da foc unor sucursale bancare”.

Joi

Bolovan dă o replică dură ecologiștilor: „M-au tot acuzat că n-am făcut parcuri, că-s dușmanul clorofilei”. „Și nu-i așa?”. „Dacă fac bilanțul, numai în ultimii ani am făcut șase parcuri, e drept că industriale. Plus că mai fac încă două, fotovoltaice”.

Vineri

Tanti Zoe pensionara, despre sloganul de Crăciun, „Orașul faptelor bune”: „Chiar că  sunt multe fapte bune. Eu merg zilnic la Târgul de Crăciun”. „Vă place vinul fiert?”. „Nu, dar profit că acolo e lumină și doream să citesc o carte. Că acasă stau pe întuneric, la ce prețuri am la curent”.

Sâmbătă

Nae polițistul, îngrijorat: „Idioții care ne conduc au băgat plata bacșișului pe card, ca să poată fi impozitat”. „Și ce-i rău în asta?”. „Mi-e teamă să nu extindă măsura și să trebuiască să primim și noi șpăgile pe card, când mai prindem câte un mușteriu băut la volan”.

Duminică

Veste uriașă: bihorenii au, în sfârșit, un port! Portul bihorean, prezentat la un festival de modă din Japonia.


*
*