Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Criticul de teatru explică de ce a căzut în dizgrație

Luni

Vio către Ghiusi: „Am înțeles că s-a enervat Odeonul că l-am amplasat pe Martonne în parc”. „Știu că nu-l iubește deloc pe francez, că-i tot un fel de valah, numai ceva mai parfumat. L-a pus pe un jurnalist să facă scandal, că are prieteni la ziar. Nu mai ții minte când tipul l-a lăudat pe 12 pagini de am crezut că-i necrolog, nu raport de activitate?!”.

Marți 

Criticul de teatru: „Nu mă lasă în clădire pentru că le-am zis de la obraz că anul ăsta au făcut o jumătate de premieră și au mai reîncălzit o piesă cu gust de rântaș rânced”. „Ce mai reproșezi conducerii?”. „Că sunt niște chelneri, nu manageri. Au dus tava prin spectacole mai mult decât orice ospătar în prag de pensie”.

Miercuri

Nae polițistul, revoltat: „Am ajuns bătaia de joc a internauților. L-au găsit pe un nefericit de coleg care în procesul verbal a scris că marca mașinii era Wolsvagin în loc să scrie Volswagin”. „Nu ar trebui să știe și organele nițică gramatică?”. „De unde? Că asta se învață în clasa a V-a”.

Joi

Puradel, nervos: „Bine, mă, că veniți voi în Țincapana să adunați gunoaiele, ca să arătați cât suntem noi de mizerabili”. „Dar de ce aruncaţi gunoaiele în apă și pe mal? Nu aveți lăzi de gunoi?”. „Avem, dar le folosim ca lăzi de zestre, că stăm cam rău cu mobilierul”.

Vineri

Preotul greco-catolic care s-a dat cu pesediștii a fost dat afară de la slujbele din America. „Măsura e abuzivă. Poți fi și cu crucea, și cu secera, și cu ciocanul în același timp, dacă știi cum să le mânuiești”. „Și acum ce-o să faci?”. „Avere. La ce salariu voi avea ca europarlamentar, nu-mi mai trebuie sutană decât la bal mascat”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara avea o figură mult mai inteligentă. „Să înțeleg că ați primit pensia și, odată cu ea, și ziarul trimis de partidul de guvernământ?”. „M-am deșteptat, maică, că de la Antena 3 nu mai pricep nimic”. „Și v-a plăcut ziarul?”. „Zgârie puțin, dar e bun că-i pe gratis”.

Duminică

Cât de nasol era la DNA! Nimeni nu mai vrea să ajungă acolo, nici măcar ca procuror.


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale