Retrospectiva săptămânii prin ochii lui Bihorel: Brăileanul de la Termoficare zice că apa-i caldă chiar şi când e rece

Coaliţia Ghilani cere demisia şefului de la Termoficare. Brăileanul nu era prea afectat. „Hai mă, ce tot vă plângeţi de căldură? Dacă noi aveam pălincă aşa de tare ca voi, Brăila nici n-ar mai avea nevoie de termoficare”…

Luni

Vio către Ghiusi: „Rău destin are echipa noastră de fotbal! Asta-mi aduce aminte de proverbul ăla născocit de unul care a văzut-o pe Udrea cu Băsescu: o nenorocire nu vine niciodată singură”. „Da’ ce s-a mai întâmplat? Echipa nu e în faliment?”. „E în faliment, şi acum acuzată şi de necrofilie. Cică a violat-o pe UTA Bătrâna Doamnă”.

Marţi

Coaliţia Ghilani cere demisia şefului de la Termoficare. Brăileanul nu era prea afectat. „Hai mă, ce tot vă plângeţi de căldură? Dacă noi aveam pălincă aşa de tare ca voi, Brăila nici n-ar mai avea nevoie de termoficare”. „Şi fără apă caldă ce facem?”. „Apă caldă aveţi, numa’ că-i rece”.

Miercuri

Rectorul Barney, mândru de sculele lui: „Am primit nişte scanere şi imprimante 3D, vârful tehnologiei mondiale!”. „Şi ce se poate face cu chestiile astea?”. „Acum, că se apropie alegerile pentru rector, mă gândesc să facem o copie după mine care să participe la concurs”.

Joi

Cea mai lungă pistă din ţară ţine până în Ungaria. Vicele a explicat: „Că am făcut  pista spre vest e bine. Din banii economisiţi ne-am mai cârpit şi noi prin oraş”. „Dar există şanse să fie interconectate şi tronsoanele din oraş?”. „Dacă mai facem o pistă până la Debreţin, din economiile de acolo acoperim tot oraşul”.

Vineri

Cu doctorul de la adăpostul de maidanezi. „Te-au condamnat cu executare pentru rele tratamente?”. „Judecătorii nu ştiu ce-i viaţa de câine. Eu doar am inversat nişte operaţiuni. Întâi am făcut operaţia de eutanasiere şi apoi anestezia”.

Sâmbătă

Microbuzele şcolare date cu mare tam-tam zac în rugină. Inspectorul şef de la şcoli a explicat: „N-avem şoferi pentru ele”. „Păi, angajaţi!”. „Dar oricum nu avem nici bani de benzină”. „Faceţi rost!”. „Iar pe drumurile ălea nu se poate circula”. „Atunci asfaltaţi-le!”. „Auzi, mă, tu cu cine ţii?”.

Duminică

De ziua lor, barosanul din Teleorman a felicitat morţii pentru spiritul civic.


*
*