Retrospectiva săptămânii: Primarul terenurilor de fotbal în pantă vrea apă minerală de la Aparegio

Luni

Vio către Ghiusi: ”Ai auzit care e strategia de viitor a Primăriei? Trebuie să punem accentul mai ales pe şcolile profesionale”. „Dar ce e nou în asta? Până acum nu a fost aşa?”. „Tu ai văzut şcoli profesionale la noi în urbe?”. „Da’ Sorbonica ce-i”?

Marţi

Părintele unui june exclus de la Bac, abia sosit de la Ştei. „Drumul mi-a luat patru zile şi-s cam nervos”. „Dar până la urmă ce se va alege cu elevii scoşi din examen?”. „Nimic rău. Acum am primit vestea că Tribunalul a aprobat luarea Bacului pentru toţi cei care au făcut reclamaţii. Că la noi nu Ministerul Educaţiei, ci Justiţia dă diplomele”.

Miercuri

Primarul terenurilor de fotbal în pantă a cedat. „Sunt de acord cu Aparegio, dar le-am băgat nişte condiţii”. „Ce condiţii?”. „Apa să fie minerală, că la noi merge şpriţul la greu. Iar dimineaţa să se dubleze debitul, că atunci e setea mai mare”.

Joi

Bolovan a cerut amendarea Codului Fiscal. „Au scos din Cod taxa pe pârloagă, ba şi taxa hotelieră”. „În ţara milogilor e normal ca aleşii să dea decizii populiste”. „Da, dar noi pierdem bani prin asta. Nu-i nimic, totuşi, găsesc eu alte taxe să compensez. Nu vor taxă hotelieră, pun una pe boscheţi”.

Vineri

Managerul teatrului: ”Festivalul de teatru scurt va deveni extrem de scurt din cauza lipsei banilor”. „Păi unde-s banii?”. „S-au dus pe Festivalul porcului, pe cel al viorii cu saxofon şi pe şouri de bătut pe picioare”. „Lasă, mă, nu te supăra, că de aia-i zice festivalul teatrului scurt, că-i scurt”.

Sâmbătă

Pentru prima dată orădenii s-au putut da cu tiroliana de pe podul Intelectualilor. Un organizator a explicat: ”La cât e de blocat oraşul, cred că numai cu tiroliana mai putem circula prin centru”.

Duminică

Şi anul acesta am avut parte de caravana florilor. Ofilite.


*
*