Retrospectiva săptămânii: Primarul explică de ce vrea pasaje subterane în Oradea

Luni

Vio către Ghiusi: „Un consilier de-al vostru de la Valea lui Mihai a fost în stare să meargă bolnav de Covid la o ședință numai ca să se aleagă viceprimar”. „E normal. Socoteala a fost simplă. Boala ține doar două săptămâni, pe când mandatul de viceprimar patru ani”.

Marți

Până la urmă, Păsztorul a fost cel care a avut dreptate. „Eu sunt un politician cu viziune. Încă de acum trei ani știam că vine pandemia, de-aia am insistat să plece compania Raynair. Și acum Bolovan a ajuns la vorba mea. Nu mai bine nu ne batem capul și zburăm de la Debrețin?”.

Miercuri

Pruncul avocatului nervos îi calcă tatălui pe urme și-și stresează vecinii, ca aceștia să se sature și să se mute. „Mă, ție nu ți-e frică, dacă nu de Dumnezeu, măcar de vecinul pe care-l șicanezi?”. „Mie, ca lui tata, nu de Dumnezeu mi-e frică, ci numai de patronul de la fostul Irish Pub, că are mână grea și ne umple de sânge”.

Joi

Primarul a explicat de ce se fac atâtea pasaje subterane:. „Dacă mai ține mult pandemia, nu mai există riscul ca pasajele să se ciocnească cu nivelul de trai. Și, în plus, prefer ca mașinile să fie sub pământ și pietonii la suprafață, decât pietonii în pământ și mașinile deasupra”.

Vineri

Nae polițistul m-a dumirit cum vine treaba cu colectarea selectivă a deșeurilor la țară și în municipiu: „La oraș sunt patru fracții, iar la țară sunt cinci”. „Și care-i logica? Nu ar trebui invers?”. „Păi, la sate li se rupe-n cinci de colectarea selectivă, la oraș numai de patru ori”.

Sâmbătă

Un piețar, despre momentele dificile prin care trec colegii lui de breaslă: „Ne-au închis, sigur muream de foame”. „Dar uite că v-au redeschis”. „Degeaba, că nu avem clienți. Acum ar trebui, în compensare, să închidă și hipermarketurile o vreme”.

Duminică

Minune dumnezeiască. Prima zi în care Bolovan nu a dat afară pe nimeni de la Consiliul Județean.


*
*