Retrospectiva săptămânii: Premierul explică de ce nu dă MIG-urile la ucraineni

Luni

Vio către Ghiusi: „Nu l-am văzut pe Odeon la festivitățile cu ocazia a 103 ani de administrație românească”. „Chestie de calendar. Era obosit după marșul din 15 Martie. Iar de 1 Decembrie iarăși nu va putea participa, că va fi ostenit după serbările din Octombrie, cu Revoluția maghiară”.

Marți

Nae polițistul, despre Ziua porților deschise la Banca Națională: „Mie îmi place moda asta cu porțile deschise, dar în cazul de față s-a făcut o greșeală colosală”. „Despre ce vorbești?”. „Păi, dacă se declara concomitent și Ziua porților deschise la Penitenciar, care-i alături de bancă, îți dai seama că nu mai rămânea nimic din tezaur”.

Miercuri

Premierul a venit să inaugureze Polivalenta. A fost întrebat și despre Ucraina. „E adevărat că ați dat toate MIG-urile ucrainenilor?”. „Fals. Nu le-au vrut, pentru că pică singure. Au zis să le dăm la ruși, ca să se înregistreze ei cu pierderile”.

Joi

Șeful Poștei Române recunoaște că îl bate gândul să scape de clădire. „Mă doare capul cât impozit trebuie să plătim Primăriei”. „De ce nu o dați orașului?”. „Adevărul este că din impozitul plătit pe 10 ani aș putea să le-o fac cadou. Dar nimeni n-o să mă creadă la București că transferul e pe bune, că la noi nimic nu se face pe gratis”.

Vineri

Tanti Zoe pensionara, despre tradițiile de Paște: „La ce prețuri sunt la piață, cred că anul acesta voi vopsi în roșu o jumătate de ou”. „Despre miel nici nu poate fi vorba?”. „Vorba poate fi, că nu ne doare gura, dar eu n-am bani nici de uleiul cu care aș putea prăji o pulpă din el”.

Sâmbătă

Credeam că retro-parada primăverii se ține în Centru, dar eu am văzut-o în piața de vechituri. Un samsar de mașini m-a lămurit: „Aici nu e parada retro, ci târg de second-hand-uri aduse din Germania, direct din garajul unei pensionare”. „Păi, toate arată a jafuri bătrâne”. „Poate, dar dacă te uiți la bord niciuna nu are mai mult de 15.000 de kilometri. Încă sunt în rodaj”.

Duminică

Termoficare a anunțat că a oprit încălzirea globală.


*
*