Retrospectiva săptămânii: Odeonul explică cum e cu viermii din apa potabilă

Luni

Vio către Ghiusi: „Am văzut că n-ați fost de acord să se vândă vila fostului prim-secretar”. „Bine-a zis consilierul nostru, că-i ușor să vinzi, dar greu să construiești”. „Atunci, voi de ce vindeți, și încă pe bani mărunți, un castel la o fundație de casă?”. „Păi, acolo ne pica ceva, aici numai ochii”.

Marți

Odeonul a declarat că problema apei potabile în satele ungurești e o chestiune de manipulare. „Adică vrei să zici că nu sunt viermi în apă?”. „Sunt. Dar de obicei băgăm viermi când știm că gospodarii se pregătesc să facă un bograci, în care oricum trebuie carne”.

Miercuri

Ministra Sănătății a găsit soluția vaccinării: „Propun să le dăm oamenilor niște bonuri de masă, să vedeți atunci puhoi de doritori”. „Puteți să le dați și bonuri de toroș sau cocioane. Dacă vreți să aveți succes, dați-le o sticlă de palincă și vom trece de 80% vaccinați”.

Joi

Nae Polițistul, despre cea mai mare ispravă a Miliției locale: „Slujbașii au confiscat două tone de pepeni pentru că nu se vindeau în locuri amenajate”. „Și ce-i așa mare lucru?”. „Păi, au făcut-o fără să se dea jos din mașină, că ei nu mai știu umbla pe jos”.

Vineri

S-a schimbat garda la Muzeu. Noul director, despre primele măsuri: „Am comandat două tone de naftalină, să mai scăpăm de moliile ce au invadat instituția. În plus, am cerut municipalității să retragă autorizația de funcționare a bufetului de lângă noi”.

Sâmbătă

Mai mulți cetățeni s-au revoltat când au auzit că drumul de Arad va trece pe la ei prin sufragerie. Unul dintre ei a declarat: „Neamurile mi-au zis că pot face un biznis și să le ofer o cafea șoferilor care-mi tranzitează bucătăria”. „Vorbind serios, ce aveți de gând să faceți?”. „Ne rugăm la Dumnezeu să plece Bolovanul șef la București, să se mai domolească campania de demolare”. 

Duminică

A fost detectat un student care a intrat la Bibliotecă. Și nu din pricină că s-a rătăcit.


*
*