Retrospectiva săptămânii: Maica Alumina ridică gardul uriaș pentru că… mare este grădina lui Dumnezeu

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că acum vreți să puneți mâna pe castelul din Săcueni cu bani veniți de la premierul vostru. Viktor, nu Ludovic”. „Dar ai văzut că și oamenii Bolovanului au votat alături de noi? Ca să vină bani mulți de la Ministerul Dezvoltării pentru județ mai trebuie să și înghiți niște broaște râioase, vorba fostului premier britanic, ăla bețivu’”.

Marți

Maica Alumina a explicat de ce face ilegal un gard uriaș în jurul mănăstirii. „În primul rând eu m-am rugat atât de mult pentru iertarea păcatelor, că nu mai am ce ierta. Deci trebuie să fac altele”. „Dar nu riști să te trezești cu niște procese?”. „La câte am eu, nu mai contează. Fac gardul pentru că mare este grădina lui Dumnezeu și mulți ar vrea să ajungă acolo. Măcar să se chinuie să sară gardul”.

Miercuri

Șefa de la Sănătate a venit pe-acasă. „Mulți s-au plâns că n-au unde să se vaccineze. Le-am spus că se pot vaccina în brațe. Apoi au reclamat că n-au cine să-i vaccineze. Am venit eu de la București să o fac. Iar ca să atragem și fițoasele, sunt de acord să băgăm serul și în buzele celor care n-au bani să se botoxeze”.

Joi

De când a plecat Bolovan, slujbașii parcă au intrat în vacanță. Milițienii de la Poliția Locală mint cu nerușinare pe Oradea City Report, actele se mișcă cu mai puțin talent și se așteaptă vremuri grele pentru contribuabili. Birtașul a reacționat. „Vreau să fiu primul primar post-decembrist de municipiu reședință de județ care dă afară un angajat pentru că nu-și face treaba. Dacă nu merge, o bag în pită pe șefa Muzeului, că ea are experiență”.

Vineri

S-a aprobat centura Aleșdului. Adepții principiului „decât mult și prost, mai bine nimic și bun” au suferit o mare înfrângere. Unul dintre contestatari s-a lamentat: „În loc ca mașinile să treacă, ca până acum, prin centrul orașului, acum o parte vor trece și pe sub nasul nostru. Mai bine rămânea totul neschimbat, că oricum locuitorii se obișnuiseră cu gazele de eșapament”.

Sâmbătă

Un ecologist de strânsură, după tăierea celor șase copaci din lunca apei: „Campania noastră n-a avut succes. Dar nu-i nimic, ne mai mobilizăm o dată pe Facebook, nu se poate să rămânem fără plămânul verde”. „Și vă ajută la ceva postările acestea?”. „Asta m-am întrebat și eu, că în timpul în care eu scriu despre cei șase copaci, în județ dispare un hectar de pădure”.

Duminică

Un profesor universitar a fost băgat la pușcărie pentru că a luat șpagă de la studenți. Nu vă speriați, sorboneilor, s-a întâmplat la Cluj!


*
*