Retrospectiva săptămânii: Jeamănul se pregătește să ridice cea mai înaltă clădire din oraș

Luni

Vio către Ghiusi: „Am văzut că Odeonul se agită foarte tare cu recensământul, ca nu cumva să-i scadă procentul sub 20%. Păi și ce, dacă e sub 20%, o să dispară respectul între cele două neamuri?”. „El o ia la modul personal, că dacă toți aplicau metoda lui, azi eram mai numeroși ca ucrainenii”.

Marți

La marele meci de fotbal a lipsit Birtașul, care n-a făcut 200 de pași până la stadion, spre deosebire de omologul său din Hunedoara, care a făcut 200 de kilometri. „L-am trimis pe șeful de la bascheți, să supravegheze ca nu cumva să câștigăm. Noi iubim numai baschetul, de-aia aruncăm restul sporturilor la coș”.

Miercuri

Jeamănul a explicat cum vine treaba cu cea mai înaltă clădire din oraș: „La început am vrut să fac în Centrul Civic un bloc cu 25 de etaje. Acum l-am redus la 19 etaje”. „Păi, dacă mai cresc prețurile, o să mai scadă etajele?”. „Dacă va fi cazul, o să facem numai un subsol, că și așa ne trebuie adăposturi în caz de război”.

Joi

Nae polițistul: „S-au întâlnit șefii polițiilor de frontieră de la noi și de la ei”. „Măcar au discutat de ce se stă cu orele în vamă?”. „Toți se plâng că duc lipsă de personal. Ori oamenii se pensionează, ori organele îi arestează”.

Vineri

E clar că-i făcătură, capitala județului e pe locul 8 pe țară la mâncarea vegană. Un bucătar mi-a explicat cum vine, de fapt, treaba: „La bihoreni mâncarea de bază e patru cefe cu garnitură de 12 mici și un bograci în loc de limonadă. De verdețuri au parte numai când se pun pe iarbă că li s-a aplecat de la prea multă mâncare”.

Sâmbătă

Mare spectacol folcloric în Peștera Urșilor. La auzul higheghii, jumătate din schelete au început să se bată pe picioare. Un organizator de la București, numit politic, s-a scuzat: „Din păcate, n-am putut porni laserele și efectele de fum, că nu ne-am înțeles la preț cu firmele de profil”. „Dar peștera nu suferă?”. „Nici pomeneală. Eu mă pricep, că din peșteră am aterizat în minister, urșii n-au reclamat nimic”.

Duminică

Localnicii stau prost cu matematica, nu se împacă cu fracțiile. La colectarea gunoiului.


*
*