Retrospectiva săptămânii: Inima Zburdalnică a fost în vizită electorală la Oradea

Oradea a fost vizitată de Inima Zburdalnică. „Nu vi se pare că aţi dat cu stângu-n dreptul?”. „E adevărat, pe vremuri PNL-ului i se spunea Partidul Libresse, că avea mai multe aripioare. Dar scopul meu a fost altul: să fac un partid nou unde să poată pleca şi colegul meu din această zonă, Tavi Traseistul”.


Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut că a venit ăla cu microbuzele şi le-a dat, ca la milogi, fraierilor de primari?”. „Dar de sala sporturilor promisă a zis ceva?”. „Veştile sunt bune. Sală se va face dar, la cât minte individul, se va transforma în patinoar”.

Marţi

Juji cu fetiţa în prima zi de şcoală: „Aia mică a început să plângă pentru că n-a primit manuale. Îmi pare rău că nu m-am măritat cu palestinianul ăla ce făcea şcoala profesională de terorişti la Liceul Înfrăţirea”. „Ce-ţi veni?”. „Mi-a scris că la ei în Ghaza copiii au avut manuale în prima zi de şcoală”.

Miercuri

Inimă Zburdalnică, în vizită electorală la noi. „Nu vi se pare că aţi dat cu stângu-n dreptul?”. „E adevărat, pe vremuri PNL-ului i se spunea Partidul Libresse, că avea mai multe aripioare. Dar scopul meu a fost altul: să fac un partid nou unde să poată pleca şi colegul meu din această zonă, Tavi Traseistul”.

Joi

Doliu în Sănătate. După zece ani de sabotaje, se distribuie cardul de sănătate. Un farmacist: „Cred că închid bodega. Adio, reţete pentru morţi sau pacienţi fictivi”! „Dar măcar se vor mai economisi nişte bani”. „Pe dracu’. Vor prospera falsificatorii de carduri, că de furat tot nu ne putem lăsa”.

Vineri

Nae poliţistul, uimit: „Multe furturi am văzut la viţa mea, dar să se fure un lac, asta nu!”. „S-a dus dracului turismul în zonă”. „Aşa credeam şi eu. Dar au zis oamenii că, dacă tot a rămas numai mâlul, o să facă turism balnear, ca la Techirghiol”.

Sâmbătă

S-a făcut un concurs de viteză între tramvai, autobuz, bicicletă şi maşină. Organizatorul a remarcat: „Cel mai repede ajungi cu maşina, apoi cu bicicleta şi cel mai târziu cu  tramvaiul”. „Să trecem toţi pe două roţi”. „Exclus. Cum vom putea să-i punem pe biciclişti să-şi valideze biletul la urcarea în tramvai?”.

Duminică

Apicultorii ne anunţă că anul acesta va fi mai puţină miere. Bine că e rahat din belşug.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Ionela Horge | 22 septembrie 2014 11:46

    Problema este ca pe langa paguba, vina hotiei revine intr-un mod miraculos, altora. Adica, mai pe romaneste spus ,,astia fura si aia is vinovati”… De aia nu se lasa de furat, intelegi Bihorel? Altii platesc, ei doar inspira si expira hotie… la propriu, la figurat si fizic… Pe langa acest PORNOSAG MENTAL=hotia, se mai intampla ceva extraoridinar de bengos…! De cate ori vecinul meu de scara Vere Ioan, gardian pe nu stiu unde, se straduieste sa imi deschida usa blocului ca la gravide, de tot atatea ori imi aud prin oras ca ma numesc Mariana, asa se numeste nevasta-sa care lucreaza la spalatoria Universitatii.
    Ba mai mult, stiu ei ca unii sesco, ma confunda pe mine cu fiica-mea care este studenta la Universitate, unde Mariana spala rufe. Asa ca, fiinca nici unul din copiii lor, nu au trecut de primele trepte de scoala, ei iata au gasit solutia sa isi aline sufletul ranit, de parinti cu copii buni, dar mediocrii. Problema abia acum incepe, unde acesti calomniatori sunt in tandem cu oamenii de teapa lor, care umbla necontenit sa se capatuiasca. Pe cand fiica-mea este studenta eminenta, iata ca ,,veriga” reuseste sa demostreze ca numai Isoscel spala haine la Univesitate. Dar, daca ati vedea cum acesti cacaciosi suparati pe cei cu scoli, is atata de incantati de realizarile lor mizerabile, dar mai ales ei ,,este multi” SI SE BUCURA DARA la UNISON, exact precum ne ataca… Din judecatorie constat ca niste striptueze de la ,,dactilografierea proceselor de constiinta” sunt imbrnacite de jandarmi sa ma sune, sa ma resune, si pe urma aflu ca eu sunt nevasta jandarmului cutarica a carei nevasta face menaj la procurorul Nasturel… Eu trebuie doar sa cred ca ei au dreptate, iata am probleme cu capul, dau in nebunie, ca ce ai putea sa faci mai mult si sa zici! Sa vezi tu niste barbati angajati cu pile, cu salarii de 900 ron pe luna, ca se ocupa, in gasca, de astfel de ,,cocosenii”…! In loc sa isi mai ai un job, ce-s 900 ron pe luna pentru o familie?
    – Bihorel… daca ai vedea cu cata certitudine acesti barbati cu nevste habotnice, ca ei, se conving singuri ca acum lumea cea cruda, va rade de mine, uf… ce satisfacuti is… -Hei motzatzilor, trimiteti-va nevstele la scoli, daca va este asa rusine de ele si de munca care o presteaza pentru a va pune pe masa ,,papa bun”
    Ca sa vezi… nici ei nu au scoala, ca daca ar avea nu s-ar erija in te miri cine! Vai si amar, unde nu-i cap… Dar mai ales vai de noi cei care suntem obligati sa convetuim cu astfel de loaze vrajite, vrajitoresti, vrej de vrej…