Retrospectiva săptămânii: Generaţia de aur a lui Hagi poate băga în buzunar jucătorii lui Piţurcă

Gică Hagi şi-a arătat talentul la Oradea într-un meci caritabil urmărit de peste 5.000 de oameni. „Frumos gest pentru ajutorarea unui copil bolnav. Aveţi multe acţiuni din acestea?”, l-am întrebat. „Destule. Dar probabil că voi renunţa la ele. Am decis cu colegii din Generaţia de aur să revenim la Naţională. Cu 30 de kile în plus şi 20 de ani mai mult, tot jucăm mai bine decât gloabele lui Piţurcă”.

Luni

Inspecţie la parchetele locale. Şeful de la Parchetul judeţean mi-a explicat: „Am ieşit bine, doar jumate din dosare au fost îngropate prin sertare”. „Înseamnă că aveţi sertare. Dar nu v-au cerut să luaţi măsuri?”. „Am şi luat. Ne-am dotat cu un aspirator performant, ca să mai ştergem din când în când praful de pe dosarele nelucrate”.

Marţi

Vio către Ghiusi. „Zi tu, politicianul ăla de la Jobik e normal la cap?”. „Cred că este. Doar a fost coleg de salon cu CV Tudor. Din câte ştiu au luat acelaşi tip de medicamente”. „Cum dracu’ de-i votează şi la voi şi la noi pe tulburaţii ăştia?”. „Mie mi se pare normal. Cam 15% din populaţia unei ţări are tulburări mintale. Trebuie să-i reprezinte cineva”.

Miercuri

Circ între nişte clanuri de ţigani. S-a lăsat cu împuşcături şi topoare în ţeastă. Nae poliţistul: „N-avem ce face. Scandalul a pornit de la nişte bani de zestre”. „Bine, şi asta înseamnă că voi nu mai interveniţi?”. „Cum să nu? Ne-am implicat. Am pus taberelor la dispoziţie muniţie. Să se rărească singuri”.

Joi 

Peste 5.000 de oameni la un meci caritabil de fotbal. A jucat şi Gică Hagi. „Frumos gest pentru ajutorarea unui copil bolnav. Aveţi multe acţiuni din acestea?”, l-am întrebat. „Destule. Dar probabil că voi renunţa la ele. Am decis cu colegii din Generaţia de aur să revenim la Naţională. Cu 30 de kile în plus şi 20 de ani mai mult, tot jucăm mai bine decât gloabele lui Piţurcă”.

Vineri

Când e vorba de zile libere, suntem cel mai credincios popor. Credinţa noastră e weekend-ul prelungit. Un preot mi-a explicat cum e cu Sfânta Maria. „Dacă te uiţi la calndar, zilele cu roşu sunt mai puţine decât cele cu negru”. „Soluţia ar fi să crească numărul sărbătorilor?”. „Exact. Economia românească neperformantă pierde 5 milioane de euro pe zi. Dacă stăm, mai economisim din bani”.

Sâmbătă

Veste bună pentru morţi. S-au mai creat locuri de veci în cimitirul municipal. Administratorul a explicat: „Având în vedere falimentul programului Prima Casă, măcar aici să aibă şansa tinerii să-şi găsească un loc”.

Duminică

Arcaşii orădeni, pe podium la ultimul concurs. Oare îi antrenează Marcu?


*
*