Retrospectiva săptămânii: Fostul viceprimar, salvat de Bolojan cu un post bine plătit

 Fostul viceprimar s-a repliat. „Precis că mă bagă afară din partid, că-mi dă Bolovan un post bine plătit”. „Înseamnă că ai renunţat la social democraţie?”. „Păi crezi că ideologia ţine de foame?”…

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai auzit că în zona Binşului se vor face concedieri masive?”. „Eu mă mir că încă mai există locuri de muncă acolo. La cum arată drumul, n-au cum să exporte marfa”. „Da, dar nici soldaţii ruşi nu vor putea ajunge acolo în veci”.

Marţi

Administratorul Cetăţii face dezbatere publică. „Vrem să colectăm idei despre cum să punem în valoare monumentul”. „Păi faceţi ca înaintaşii cu Palatul Baroc. Cazaţi acolo greci loviţi de criză”. „O să reintroducă grecii Cetatea în circuitul turistic?”. „Da, o fac praf şi o să vină lumea să vadă ruinele”.

Miercuri

Fostul viceprimar s-a repliat. „Precis că mă bagă afară din partid, că-mi dă Bolovan un post bine plătit”. „Înseamnă că ai renunţat la social democraţie?”. „Păi crezi că ideologia ţine de foame?”. „Poate te angajează şeful PSD la Universitate”. „La ce deranj e pe-acolo, nici măcar un post de balast pentru submarine nu pot primi”.

Joi

Un secretar de stat din Finanţe, de vorbă cu primarii: „Am venit să vă cer scuze pentru tâmpeniile cu repartizarea bugetelor la comune”. „Da’ de ce te scuzi tu şi n-a venit teleormăneanul, că el a avut ideea idioată?”, s-a revoltat un primar. „El vine numai când trebuie să împartă chei de microbuze. Microbuzele s-au terminat, dar au mai rămas ceva chei”.

Vineri

Rezultat bun al echipei falimentare de fotbal. „Bravo, băieţi. Deşi nu sunteţi plătiţi de cinci luni, aţi scos un egal”. Căpitanul de echipă a explicat: „Logic. Nefiind plătiţi, am stat pe loc. Măcar aşa s-a mai izbit mingea de noi, că altfel ne feream de ea”.

Sâmbătă

S-a scos la bătaie concursul pentru statuia lui Ferdinand. Nae poliţistul, puţin dezamăgit: „Noi am învăţat la şcoală că monarhia e un lucru rău şi acum vor să-l pună în Centru pe neamţul ăla!”. „După mintea ta, pe cine trebuia să pună?”. „Păi dacă aveam minte, îmi alegeam meseria asta?”.

Duminică

O româncă vrea să ajungă pe Marte. Oriunde, numai să fie cât mai departe de casă.


*
*