Retrospectiva săptămânii: Fostul secretar de stat povestește de ce și-a dotat subordonații cu supozitoare

Luni

Vio către Ghiusi. „Am văzut că ați făcut referendum ca să mutați centrul unei comune”. „Adevărul e că la noi toate comunele seamănă între ele, de parcă ar fi vorba de comuna primitivă. Am vrut să mutăm centrul de comună într-un sat unde noi avem majoritatea, să știe țăranii din ce parte bate vântul”.

Marți

Fostul secretar de stat de la Justiție a revenit la avocatură după o experiență uluitoare în sistemul bugetar. „Prima măsură la sosirea mea la Minister a fost să cumpăr o perniță pentru fiecare angajat, ca să poată dormi cu capul pe tastatură”. „Și alte măsuri?”. „I-am dotat pe toți cu supozitoare, că-i doare undeva de problemele țării”.

Miercuri

Nae polițistul, despre noile angajări în sistem. „Am scos la bătaie 11 posturi de ajutor de șef de post, că nimeni nu se înghesuie să lucreze la țară”. „Și cu asta rezolvați problemele de personal?”. „Va fi OK dacă mai reușim să angajăm și vreo 20 de ajutoare de câine lup”.

Joi

Tanti Zoe pensionara, bucuroasă că se înființează compania aviatică a orașului. „Am auzit, maică, lucruri bune. Cică vor fi zboruri subvenționate, ca tramvaiele”. „Și cu ce vă încălzește?”. „Mă gândesc că nouă, pensionarilor, o să ne dea tichete gratuite și pe avion, să putem merge în Europa să ne vedem nepoții”.

Vineri

S-a aprobat traseul noii centuri din Băi. Vestea e bună, pentru că beiușenii nu vor mai fi blocați în trafic când merg acasă. Unul din ei mi-a mărturisit. „Au încercat orădenii tot posibilul să împiedice exodul nostru. Au desființat calea ferată, au ținut drumul județean într-un veșnic șantier, dar noi tot am ajuns în capitala județului, unde era mare criză de șefi”.

Sâmbătă

Șeful spitalului a părăsit funcția și și-a reluat postul de chirurg. „De ce atâta discreție?”. „Păi, suna ca dracu’ să anunț că am lăsat pixul jos și am pus mâna pe cuțit”.

Duminică

S-a deschis anul școlar, ca să aibă autoritățile posibilitatea să-l și închidă cât mai curând.  


*
*