Retrospectiva săptămânii: Don Felipe povestește cum e cu audierea din procesul Depanatorului

Luni

Vio către Ghiusi: „Acum înțeleg de ce l-a încolțit Odeonul în Parlament pe infractorul din Teleorman. Ca să scoată limba română de la Bacalaureat pentru elevii voștri”. „Eu nu aș merge așa de departe cu insinuările. Poate au cerut să scoată limba română pentru toți elevii, că la cum vorbesc politicienii voştri, și românii au mari probleme cu materia asta”.

Marți

La procesul Depanatorului, reluat de la capăt, a fost rechemat ca martor și fostul primar, Don Felipe. „M-au întrebat despre groapa de gunoi, aprovizionarea cu cărbune, schimbul de terenuri”. „Și ce le-ai răspuns?”. „Păi, la câte am făcut și desfăcut eu, mai crezi că-mi aduc aminte altceva decât situația imobiliară din Piața San Pietro, fostă Piața Unirii?”.

Miercuri

Puradel, bine dispus: „Mă, da’ proști mai sunteți voi, gagiilor!”. „De ce?”. „Niște cosângeni au mers la furat. I-au prins românii, dar noi eram mai mulți și i-am bătut. Iar Poliția i-a băgat pe țigani la pârnaie”. „Și de ce-s proști românii?”. „Pentru că, după ce că furăm, ne mai și faceți un bine. Credeți că acasă avem condiții mai bune ca la pârnaie?”.

Joi

La o discuție cu colegul lui Aurel Vlaicu, șeful Aeroportului. Mi-a explicat: „În toată Europa tendința este ca viteza trenurilor să o ajungă pe cea a avioanelor. Nici noi nu putem face excepție de la asta”. „Dar la noi și avioanele întârzie ca trenurile!”, i-am atras atenţia. „Păi, eu ce spuneam? Cele două trebuie să aibă aceeași viteză”.

Vineri

Beni Hill asfaltatorul nu ne-a lăsat să filmăm șantierul de la autostradă. „Eu de fapt vă fac un bine. Nu puteți filma de la sol. Dacă vreți, veniți și filmați cu o dronă”. „Dar nu-i totuna?”. „La noi toate autostrăzile sunt în aer, deci din aer trebuie să le filmați”.

Sâmbătă

Șeful vatmanilor, încărcat cu medalii: „Am fost la un concurs internațional și am luat premiul III din zeci de echipe”. „Au fost probe grele?”. „Pentru noi a fost floare la ureche. Să circuli fără călători pe scară e chiar o plăcere. Sau numai cu pensionari”.

Duminică

Nu mai sunt focare de pestă porcină. Au dispărut odată cu porcii.


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale