Retrospectiva săptămânii: Discuție cu trei superintelectuali, care au reușit să strângă 15 superspectatori

Luni

Vio către Ghiusi: „Am văzut că Budapesta bagă bani la greu pentru renovarea sediului Episcopiei”. „Păi, dacă așteptam după fondurile europene ne trezeam cu clădirea în cap, ca Policlinica veche. Ar trebui să ne spuneți măcar köszönöm”. „Eu zic să vă zică grecii, că ei au distrus palatul”.

Marți

Lansare de carte. Trei superintelectuali au reușit să strângă cincisprezece superspectatori. Unul dintre autori: „După sondaje, toți românii mă citesc din scoarță-n scoarță. Dacă te iei după realitate, singurul bestseller este fata de la pagina 5”. „De ce credeți că se întâmplă asta?”. „Pentru că țara nu doar că te vrea prost, ci te şi obligă să fii așa”.

Miercuri

Nae polițistul: „Ai văzut ce s-a întâmplat cu boul ăla de Boureanu? Ideea să ne doteze permanent cu camere de filmat e perfectă. Să vadă toată lumea cum se comportă civilii cu noi!”. „Păi și șpăgi cum mai luați?”. „Da’ ce, camera nu are și buton de oprire?”.

Joi

Am vorbit cu primul beneficiar al programului Prima Chirie. „Ideea nu e rea. La mine acasă nu găsești nimic de lucru, doar o grămadă de asistați, așa că am decis să vin aici”. „Mai aveți și alte avantaje?”. „Mă gândesc ca fiul meu să aplice pentru programul Prima Casă și nevastă-mea, care încă se ține bine, pentru prima casă de toleranță”.

Vineri

Tanti Zoe pensionara, înfloritoare. „M-am dus la cei de la Termoficare să le mulțumesc, că fără ei aș fi căzut într-o adâncă depresie”. „Nu văd legătura”. „Tu n-ai băgat de seamă că s-a oprit apa caldă timp de o săptămână? Mi-a zburat gândul la tinerețile mele, la cum mă ademeneau bărbații să merg la ei că au apă caldă…”

Sâmbătă

La Magazinul Universal s-a deschis o cafenea americănească. Un chelner mi-a explicat: „La noi lumea vine ca la urs, nu neapărat să bea cafeaua, care e ca porcu’, ci ca să-și facă selfie”. „Așa cum făceam eu când mergeam la intrarea în Băile Felix pentru poze cu ursul împăiat?”. „Exact. Numai că nechezolul de acolo era mai bun decât găleata de cafea de la noi”.

Duminică

La noi nu doar roamingul dispare. Dacă nu le sudezi de corp, dispar și telefoanele.


*
*