Retrospectiva săptămânii: De ce insistă șeful de la Cimitire să se ocupe locurile de veci

Luni

Vio către Ghiusi: „Dacă tot stăm de atâtea secole împreună, puteați și voi să adoptați moda cu Mărțișorul, că și noi de Miculaș cumpărăm nuiele vopsite”. „Nu-i destul că am băgat în bucătăria noastră mititeii? N-ai vrea cumva să purtăm și ie?”.

Marți

Șeful de la Cimitire, care insistă cu recensământul locurilor de veci, ne-a liniștit: „E falsă informația că am cerut tuturor celor care au locuri de veci să le ocupe până la sfârșitul anului. Dar trebuie să avem o evidență clară, că nu se știe când vine momentul Învierii și o să plece mușteriii fără să achite axa de concesionare”.

Miercuri

Puradel, supărat: „În cartierul francez, adică al nostru, cei de la ABA au luat peste 800 de metri cubi de gunoaie”. „Asta pentru că ai voștri aruncă toate gozurile pe unde apucă”. „Prin adunarea gunoaielor s-a distrus echilibrul ecologic, că nu mai au unde să trăiască șobolanii”.

Joi

Tinerii medici au primit locuințe în blocurile ANL. Unul dintre ei a venit cu o idee: „Ca să se bucure mai mulți de aceste apartamente am putea băga două familii la un loc”. „Nu va fi cam aglomerat?”. „Nu, că permanent o familie de medici va face gardă la spital”.

Vineri

Cu organizatorul expoziției „Olfactiv. Mirodenii, rășini, parfumuri și miresme”: „Cred că e o expoziție unică în zona asta”. „Așa am crezut și noi, organizatorii. Dar mai e o expoziție Olfactiv, din alte pricini, la Paleu, în cartierul fără stație de epurare”.

Sâmbătă

Targhet, puțin îngrijorat: „Nu știu cine a fost idiotul care a cerut ca toate lucrările de doctorat să fie făcute publice”. „E riscant ca cineva să se adape la informațiille pe care le-ai introdus în doctoratele tale?”. „Că se adapă n-am nimic împotrivă, mi-e să nu constate că e poșircă”.

Duminică

Primăria s-a apucat de coridoarele verzi. Ia niște coridoare și le vopsește în verde.


*
*