Examen auto cu ochi dulci

Sigur că un examen la școala de șoferi din Oradea nu seamănă câtuși de puțin cu unul de la Pitești. Acolo, singura emoție pe care o aveai era când examinatorul îți dădea scorul pentru obținerea carnetului.

O tânără s-a simțit hărțuită de un examinator, lucru relatat pe larg în BIHOREANUL. Au apărut apoi apărători ai polițistului, dar și ai fetei. Când e vorba de cuvântul tău împotriva cuvântului ei, e foarte greu să știi cine are dreptate. Poate că polițistul chiar nu s-a gândit nicio clipă la prostii, ci doar să se dea mare. Că așa e stilul junilor cu epoleți pe umeri.

Câteva concluzii din toată această poveste sulfuroasă se pot trage:

  1. Prefectura, cea care are în subordine polițiștii examinatori, declară că e exclus să fie vorba de hărțuire sexuală, ținând cont că polițistul mai are doar câțiva ani până la pensie. Că ei ies pe la 40 de ani la pensie.
  2. Fetele sunt rugate să vină la examen desculțe, ca să nu le mai poată polițistul desface șireturile.
  3. Tații fetelor examinate au dreptul să intre în mașină pe timpul examenului, dar să nu fie înarmați.
  4. Prefectura ia în calcul ca mașinile pe care se dă examenul să fie dotate cu trapă, să aibă pe unde scoate capul organul atunci când se dă mare.
  5. Serviciul de informatică al Prefecturii va instala un dispozitiv prin care atunci când se oprește camera de luat vederi să se pornească automat telefonul persoanei examinate.

 


*
*