Retrospectiva săptămânii: De ce a lăsat primarul-minune căsuțele turistice fără curent

Luni

Vio către Ghiusi. „După ce ați bătut palma cu rușii, acum vă dați bine și cu chinezii? O să vă facă ăștia o fabrică de baterii de o să poluați un sfert din Europa!”. „Nu trebuie să te mire, am decis să cooperăm doar între noi, țările mari. Cât despre poluare, măcar să o facem în sfertul pe care ni-l dorim”.

Marți

Dacă vrei să mergi la primarul-minune, acum ai și motiv. „Am făcut niște căsuțe unde să poată veni turiștii să admire minunatele noastre obiective”. „Dar voi nici apă curentă la școli nu aveți, în plus căsuțele nici curent nu au”. „Am fost un vizionar. Știam că frații mei ruși vor opri exportul de gaz și toți vom rămâne fără curent”.

Miercuri

Nae polițistul, despre studiul cu privire la consumul de droguri. „Romii preferă etnobotanicele fiindcă, așa cum le spune și numele, sunt mai naturale, n-au E-uri”. „Dar totuși, de ce nu se lasă oamenii de porcăriile astea?”. „Câtă vreme sunt mai ieftine decât pâinea și mai la îndemână decât contractele cu Distrigaz, nicio șansă”.

Joi

Scandal mare la școala unde doar copiii maghiari au fost mutați într-o clădire nouă. Directorul a comentat întreaga situație: „A început școala, a început nebunia”. „Vă referiți la traficul infernal din centrul civic?”. „Mă refer mai ales la nebunia aia cu învățătoarea neacceptată de părinții elevilor din clasa pregătitoare. De parcă pușcăriașii și-ar putea alege singuri gardienii…”.

Vineri

Expoziție și demonstrație cu roboți medicinali. Unul dintre organizatori mi-a explicat: „Chirurgia robotică este viitorul. Dacă ți-e frică să apelezi la medici care au trecut prin facultate cu 100 de euro per examen, e preferabil să alegi robotul. Vom importa și o variantă pentru noi, care să poată cere șpagă în limba română”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, despre prețurile uriașe la gaze. „Ca să fac o glumă sinistră, sincer, pe mine mă lasă rece. Pe de altă parte, nu pot zice că nu mă bucur, că-mi amintește de anii ’80, când răbdam un frig în case… Dar ce tineri eram!”.

Duminică

Cică compania Blue Air e în aer. Păi, nu acolo e locul ei?!


*
*