Retrospectiva săptămânii: Dacă ucrainenii aveau dosare cu șină, se făcea mai repede și centrul pentru refugiați

Luni

Vio către Ghiusi: „Iar ați adus toți șefii de la Mediu pentru aparatul ăla care oprește sticlele de plastic să ajungă în Ungaria?”. „Acuma, dacă era după noi, nu doar că le împiedicam s-o ia la vale, dar le și trimiteam înapoi direct la izvoare”.

Marți

Birtașul, despre împrumutul de 40 milioane de euro: „Decât să așteptăm vremuri mai bune și să oprim investițiile, mai bine ne împrumutăm de la bancă”. „Vom putea suporta dobânzile?”. „Evident. Ba chiar și medicamentele de calmare. Pentru că, odată ce am luat banii, durerile de cap o să treacă de la noi la conducerea băncii”.

Miercuri

Puradel, fericit: „Am auzit că se va înființa un corp de armată al NATO la noi, ceea ce va crea foarte multe locuri de muncă bine plătite pentru neamurile mele. Că una e să furi motorină de la o companie de pușcași marini și alta de la ditamai corpul de armată”.

Joi

Prefectul, despre amânarea deschiderii centrului pentru refugiați: „Dacă doreau ucrainenii să vină la totul de-a gata, puteau să ne anunțe cu doi ani înainte de începerea războiului, ca să putem și noi rezolva problemele birocratice”. „Dar unde v-ați împotmolit?”. „Când au intrat în țară, refugiații n-au avut dosar cu șină”.

Vineri

Tanti Zoe pensionara, despre impactul creșterii prețurilor: „E o minciună că alimentele s-au scumpit cu 40%. Cum pensia noastră a rămas la fel, adevărul este că de fapt vom mânca cu 40% mai puțin”.

Sâmbătă

Un fost șef de poliție de pe la Ștei a fost prins băut la volan. „Chiar dacă ești pensionar, tot ai obligația să respecți Codul Rutier”, i-au spus agenții. „Conform codului rutier din zona Binșului, beat este considerat doar șoferul incapabil să bage cheia în contact”.

Duminică

Au fost distribuiți primii saci inteligenți pentru colectarea gunoiului. Urmează pastile de  inteligență pentru locatarii care colectează selectiv.


*
*