Retrospectiva săptămânii: Cum se „scoate” Păstorul de la CJ din povestea cu pescuitul ilegal în pandemie

Luni

Vio către Ghiusi. „La voi cum decurg lucrurile cu învățământul online?”. „Avem niște centre de  excelență pe la Săcueni și Diosig”. „Dar au acolo elevii destule laptopuri și tablete?”. „Au atât de multe că le vând băștinașilor la prețuri de nimic, numai să scape de marfă”.

Marți

După uriașa mistificare cu pescuitul, Păstorul iese la atac. „Ca vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, am vrut să verific vigilența polițiștilor și a jurnaliștilor”. „Și care-s concluziile?”. „Că toți ne-am făcut datoria. Dar, ca să evit interpretările, am decis să cumpăr toată comuna, cu lac cu tot, și să o fac reședință personală”.

Miercuri

Primul hotel din care au ieșit carantinații a intrat din nou în posesia patronului. „Cum ați găsit hotelul?”. „Problema e că nu l-am mai găsit. Chiuvetele sunt la Batăr, caloriferele la Tileagd, iar cărămizile au ajuns la Tinca”.

Joi

Nae polițistul, nemulțumit. „Nu poți să stai fără echipament de protecție pe asemenea vremuri”. „Dar nu v-au adus măști și combinezoane?”. „Noi deja suntem la faza în care avem nevoie de spray-uri lacrimogene și gloanțe de cauciuc”.

Vineri

Puradel: „Au venit puhoi de medici să facă teste în masă la neamurile mele. Păi, noi avem o singură masă pe zi, așa că e simplu să-i faci testarea”. „Cum au ieșit analizele?”. „Nicicum. N-au apucat medicii să coboare din mașini, că au și rămas fără kituri”.

Sâmbătă

Un student era revoltat. „Cică din cauza molimei noi primim bursele cu o lună mai târziu. Că nu au putut să facă actele”. „Dar profesorii?”. „Ei iau la timp salariile, pe motiv că ne predau în continuare materia online”. „Și chiar așa e?”. „Jumătate din ei nu pot deschide un laptop fără să-l dea de pământ”.

Duminică

Hoții nu se mai simt discriminați. Din 15 mai, toți vom umbla cu mască pe față.  


*
*