Retrospectiva săptămânii: Cum explică Birtașul noroiul din buricul târgului

Luni

Vio Apevistu, către Ghiusi: „Văd că la voi s-a scumpit benzina de când s-a renunțat la plafonarea prețului”. „Această scumpire nu afectează deloc poporul maghiar”. „O creștere cu 30% a prețului nu-i afectează pe unguri?”. „Nu, pentru că nici nu se găsește benzină, așa că n-au pe ce da banii”.

Marți

Peste 20 de străzi din buricul târgului zac în noroaie. Birtașul a explicat: „Suntem în pragul revizuirii impozitelor, în funcție de zonă. Ca să nu se mai plângă cei de pe dealuri că plătesc o grămadă de bani, deși stau în noroaie până la gât, am decis să-i băgăm în nămol și pe cei din zona centrală”.

Miercuri

Cu Targhet despre salarii: „Sunteți pe locul cinci între medicii din țară cu cele mai mari venituri”. „Normal, eu iau bani de la universitate, unde nu merg, de la Senat, unde nu particip, de la spital, unde nu ajung, de la Asociația de locatari, unde-s șef de scară, și de la partid”. „Și, totuși, la atâtea locuri de muncă, abia pe locul cinci?”. „Ehei, altul era clasamentul dacă se luau în calcul și banii făcuți din manevre…”.

Joi

Nae polițistul, despre fotbalul autohton: „Să mai zică cineva că fotbalul bihorean nu este în lumina reflectoarelor!”. „Dar ce, am reușit să intrăm deja în liga a doua?”. „Încă nu, dar toată lumea vorbește de noi. Un fost fotbalist va fi extrădat în Austria pentru un tun de peste 100.000 de euro”.

Vineri

Statistic, 10% din locuitorii de la case nu scot pubelele pentru golire. Puradel a explicat cum vine chestia: „La ce salarii mici avem, nu mă mir că sunt oameni care nu aruncă nimic. Singurii care își fac datoria de cetățeni sunt cosângenii mei, care nu doar că scot gunoaiele în fața casei, dar le scot și pe cele din țarcuri în fața blocului”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara despre peștele piranha descoperit în Criș: „E provocare pe față. Dacă au văzut guvernanții că nu pot scăpa de pensionari, oricât de mică e pensia, pentru că mulți bătrâni au ajuns să trăiască exclusiv din pescuit, s-au gândit să bage spaima-n noi cu un pește aruncat în apă”.

Duminică

În Austria se confiscă mașinile vitezomanilor. Dacă s-ar aplica și la noi, am deveni popor de pietoni.


*
*