Retrospectiva săptămânii: Cum a primit Depanatorul sentința iertătoare a Curții de Apel Oradea

Luni

Vio către Ghiusi: „Am înțeles că omul cel mai bogat din Ungaria vrea să investească în urbea noastră”. „Stai tu liniștit, că asta e numai partea vizibilă a aisbergului. În câțiva ani, cu ajutorul unor cozi de topor, vă facem pe toți iobagi, că aveți experiență în meseria asta”.

Marți

Depanatorul a fost mângâiat părintește de brațul legii, care pentru el și-a pus o mănușă de catifea. „Am aflat și eu că procesul s-a dus dracului și nu pot spune că am jelit pentru asta”. „De unde ai aflat?”. „De la telefon, că eram în Ungaria, unde urmez un tratament anti-celulită recomandat de prietenul Racz Attila”.

Miercuri

Civicii au fost amendați de jandarmi pentru că au îndrăznit să deschidă gura fără să înalţe osanale partidului de guvernământ. „Mă, noi suntem cu toții niște prostalăi. Adică ăștia ne gazează cu gaze cumpărate din banii noștri, ne bat cu pulane luate din impozitele noastre și au salarii nesimțite tot din profitul firmelor noastre”.

Joi

S-au împărțit banii pentru primării după criteriul „cine împarte parte-și face”. Ianoș mi-a explicat: „Păi, nu suntem nebuni să dăm bani și celor din opoziție. Asta pentru că dacă dau bani la primarul meu, vine cu firma lui. Patronul îi dă din bani înapoi, primarul îmi dă apoi și mie. Păi, sunt nebun să mă risc la parandărăt cu dușmanii?”.

Vineri

Maestrul barei i-a tras primăresei din București o înfrângere soră cu pușcăria. „Cum a fost cu procesul?”. „Păi, la ce ilegalități grosolane se fac acolo, și un avocat stagiar îi făcea țăndări”. „Procesul în sine a fost greu?”. „Mai greu a fost să pledez cu mâna pe portofel, că acolo te fură și în sala de judecată”.

Sâmbătă

Iar a venit neplăcutul ăla de la autostrăzi să ne arate cum face drumuri și autostrăzi, cu carioca, pe hartă. „Eu zic să mai schimbi placa, că tot cu poveștile astea ne-ai amețit și anii trecuţi”. „Da, dar acum v-am făcut promisiunile în preajma Crăciunului, așa că măcar puteți spera într-o minune”.

Duminică

A rulat „Singur acasă”. A cântat Hrușcă. E clar, vine Crăciunul!


*
*