Retrospectiva săptămânii: Ce plănuiește Șuvițatul dacă ajunge rector

Luni

Vio către Ghiusi: „Când e vorba să dați socoteală cu privire la cheltuirea fondurilor, văd că nu mai sunteți partid, ci organizație etnică”. „Totul până la bani! Puteți să ne ziceţi oricum: bandă, gașcă, șleahtă, grup infracţional organizat, numa’ partid nu!”.

Marți

La aflarea veștii că Șuvițatul vine Rector, multor sorbonei au început să le țâțâie fundul. Omul a spus-o pe șleau: „La ce haos e la Sorbonica, o să trebuiască să tai în carne vie. Problema nu e pe cine dau afară, ci câți or să mai rămână”.

Miercuri

Schimbări masive la Teatru. Se aduce o scenă nouă, mult mai luminoasă și mult mai frumoasă. Un șefuleț a explicat: „Se spune că dacă un bordel nu merge, nu paturile trebuie schimbate. Dar nici sexul în picioare nu-i prea plăcut. Așa că noi sperăm să se dubleze măcar numărul actorilor dacă schimbăm scândura de copârșeu cu una din stejar”.

Joi

Nae polițistul a plecat la florărie să-și cumpere bilete de avion, dar a fost tras în piept. „Ce a fost în capul tău?”. „E prima oară că mi se întâmplă. Că am mai luat cafea de la librărie, hotdog de la cinema și vin de la biserică, și nimeni nu m-a înșelat”.

Vineri

Puradel, infiltrat și el la o conferință de presă: „Mo, ăștia de la Primărie e bandiți mari că nu dă de pomană la neamu’ nostru. Io am o firmă de cultură și ciordeală, și să moară mă-sa dacă am văzut o lețcaie, să are și gura mea ce să mănâncă. Noroc că Păstoru și Ianoș ne mai aruncă un os. Da’ cât trebuie să latru pentru el…”

Sâmbătă

Bolovan, mândru de cea mai nouă șosea. „Vom face un drum care intră sub pământ, în zona Aeroportului, ca să nu incomodăm avioanele”. „Drumul mai degrabă va incomoda submarinle, că avioane nu mai sunt”, i-am aruncat-o eu.

Duminică

Potrivit statisticilor, peste 5,6 milioane de români au plecat din țară. Cei rămaşi sunt duși de acasă.


*
*