Gunoaie cu cazier: Licitația pentru salubritatea Oradiei, contestată de o firmă care împarte un dosar penal cu Radu Mazăre

Licitaţia pentru desemnarea viitorului operator de salubritate al Oradiei a pornit cu stângul: abia a lansat-o Primăria că deja a şi primit o contestaţie.

Compania Polaris M Holding, patronată de fostul deputat PSD Constanţa Eduard Martin, a reclamat Primăria la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor că a întocmit un caiet de sarcini discriminatoriu, deoarece exclude „orice operator economic care a comis o abatere profesională gravă care îi pune în discuţie integritatea”.

În această situaţie s-ar găsi însăşi Polaris, protagonistă a unei afaceri de corupţie, alături de fostul deputat şi de ex-primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Potrivit DNA, Martin l-a şpăguit pe Mazăre cu 7 milioane euro pentru ca Polaris să câştige licitaţia de salubritate în Constanţa, rechizitoriul fiind confirmat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către un complet format din 3 judecători, care l-au condamnat pe fostul edil la 9 ani şi 10 luni de închisoare, pe Martin la 5 ani şi 6 luni, iar firma la o amendă penală de 1 milion lei.

Sentinţa definitivă urmează s-o dea completul de 5 judecători al ÎCCJ, până atunci Polaris considerând discriminatorie condiţia de „cazier curat” pusă de Primăria Oradea şi cerând CNSC s-o anuleze.

Pe de altă parte, municipalitatea se apără arătând că n-a comis niciun abuz, de vreme ce această condiţie nu a fost inventată la Oradea, ci este prevăzută în Legea 100/2016 privind concesiunile de lucrări.

Cui va da dreptate CNSC rămâne de văzut, mai ales că în ultimii ani tot mai multe instituţii dâmboviţene se pun deasupra legii. Cert e că lupta cu gunoaiele se ascute…


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale