Retrospectiva săptămânii: Care e partea bună a fenomenului licențelor cumpărate de pe internet?

Luni

Vio către Ghiusi: „Cam multă nesimțire la Orbanul vostru! Mai nou, nu ne lăsați să trecem prin Ungaria decât dacă vă prezentăm o grămadă de acte. Unde mai e libera circulație?”. „Las’ că pe principiul liberei circulații ați intrat cu armata la noi și nu v-ați mai oprit până la Budapesta”.

Marți

Ianoș mi-a explicat cum vine cu impozitarea pensiilor speciale: „Ceea ce ai văzut în Parlament este un procedeu fotbalistic numit joc de glezne”. „Adică?”. „Adică noi așa am făcut legea ca să pice. Doar nu crezi că colegii noștri borfași din Curtea Constituțională o să lase să treacă mizeria asta care ne pune în pericol traiul tihnit de la bătrânețe?”.

Miercuri

Nae polițistul: „Zilnic ne confruntăm cu situații ciudate. Unul a vrut să se sinucidă intrând cu bolidul în ziduri, dar a scăpat nevătămat”. „Și l-ați amendat?”. „Și-a recuperat banii înmiit de la firma mașinii pe care o conducea. Ce reclamă mai bună vrei?”.

Joi

Se vede că viața revine la normal. În vamă s-a confiscat primul mare transport de cocaină venit din Occident. Șeful câinelui care a amușinat prada a povestit întâmplarea: „Câinele meu intrase în depresie. Din cauza izolării, era nevoit să lucreze de acasă, adică din cușcă, iar de acolo până la arteră sunt 3 kilometri. Era imposibil să detecteze drogurile”.

Vineri

Orgasm ratat pentru ecologiștii de pe malul Peței. Unul mi-a povestit: „Dacă pomii tăiați de pe taluz erau cu doar 2 metri plantați mai în afara albiei, ar fi fost pe terenul Primăriei. Să fi văzut atunci iureș împotriva Bolovanului”.

Sâmbătă

Rectorul Barney, despre licențele cumpărate de pe internet: „Noi cunoaștem fenomenul de mai mulți ani. Partea bună este că, prin cumpărare de licențe originale, nu mai avem atâtea cazuri de plagiat”. „Și când o să ajungem ca fiecare student să-și facă singur lucrarea?”. „Când fiecare profesor nu va mai plagia teze de doctorat, adică niciodată”.

Duminică

Subvențiile pentru terenuri de la APIA se vor da la Lotus, că acolo s-au strâns cei mai mulți peizani.


*
*