Retrospectiva săptămânii: Brancardiologul e supărat că va ajunge de râsul lumii, ca Al Capone

Luni

Vio către Ghiusi. „Am înțeles că vreți să faceți un tramvai de la Debrețin până la noi în oraș. Dar primarul nostru nici nu a fost informat”. „N-am vrut să-i mai încărcăm memoria. Scopul e clar, vrem ca oamenii de aici să meargă la aeroportul din Debrețin cu tramvaiul”.

Marți 

Brancardiologul, supărat că DNA l-a trimis în judecată pentru un fleac de fraudă de 75.000 de lei. „O să ajung de râsul lumii, ca Al Capone, priponit pentru niște nimicuri”. „75.000 e mizilic?”. „Pentru banii ăștia nici nu mă aplec. De obicei arunc banii pe jos și chem o jună pe placul meu și o pun pe ea să se aplece”.

Miercuri

Nae polițistul despre adolescenții care au bătut un șofer de autobuz. „În primă fază îi atenționăm verbal. Dacă șoferul moare, le dăm avertisment scris. Dacă dau foc autobuzului cu pasageri în el s-ar putea să le tragem o amendă”. „Și e normal?”. „Dacă ar fi după mine, i-aș lega de țeava de eșapament a autobuzului și i-aș duce într-un tur al orașului”.

Joi

Un ecologist mi-a explicat. „E neapărată nevoie să înființăm o arie protejată pe tot cursul urban al Crișului”. „Care e scopul?”. „Să protejăm fauna care frecventează localurile amplasate pe malul râului”.

Vineri

Cu Birtașul, despre noul ambulatoriu de la Spitalul Județean. „Cum e posibil ca ditamai ambulatoriul, cu patru etaje și dotări ultramoderne, să coste 57 de milioane de lei și un rahat de drum de 80 de metri aproape 10 milioane?”. „Exproprierea costă! Că dacă făceam ambulatoriul pe locul Palatului Vulturul Negru, ne costa 300 de milioane”.

Sâmbătă

Un instalator a prezis că vor crește vaccinările. „Acum și tu te pricepi la vaccinuri?”. „Nu, dar văd că se vând mai bine chiuvetele”. „Nu văd legătura”. „Păi, n-ai auzit că mai nou vaccinările se fac la chiuvetă?”.

Duminică

Au început înscrierile la Sorbonica. Pentru cei care nu știu să scrie, o pot face părinții lor…


*
*