Zece observații despre criza guvernamentală provocată de Florin Cîțu

  1. Adevăratul motiv al crizei este că președintele Iohannis vrea să aibă, pe lângă ”guvernul meu”, și ”parchetele mele”.
  2. Pe Cîțu l-a apucat mila pentru țăranii care stau de două mii de ani fără canalizare. Despre scumpirea utilităţilor, inclusiv în mediul rural nu ne-a spus nimic.
  3. Mai există câteva miliarde de euro din fonduri europene pentru canalizări și alimentări cu apă, dar acelea nu sunt bune, că nu se pot fura.
  4. USR-ul a informat ambasada SUA și a cerut să trimită doi polițiști să-l aresteze pe Florin Cîțu că precis e beat și drogat.
  5. Să ne spună domnul Cîțu cum de i-a ieșit așa de fix suma necesară pentru mituirea primarilor? De ce 10 miliarde de euro și nu 10,534 euro bunăoară?
  6. De unde scoate Cîțu acești bani când noi avem un deficit de 7,3% din PIB?
  7. Că programul Saligny e un tun financiar, asta se vede după cum s-a comportat UDMR-ul, care nu face nimic dacă nu-i pică ceva.
  8. Liberalii nu pot concepe ca USR-ul să voteze moțiunea de cenzură alături de PSD. Ei vorbesc, care trei ani au fost în pat cu Dragnea la Guvernare și apoi s-au dat fete mari la alegeri.
  9. După ce a fost ministru la Transporturi și apoi la Interne, Lucian Bode a ajuns și ministrul Justiției. Totul e să-l întrebați nu cum a făcut primul milion de euro, ci prima lucrare de doctorat.
  10. Liberalii n-au putut dormi de grija țăranilor care au buda în curte, de aceea au luat aceste decizii noaptea, dar nu ca hoții, ci ca netoții.

*
*