Retrospectiva săptămânii: Bolovan nu vede care-i diferența dintre o biserică și un parc

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că ați început să cumpărați terenurile arabile din Transilvania. Prietenul lui Viktor a băgat milioane de euro în afacerea asta”. „Știi cum e, ce-am pierdut la Trianon recuperăm acum bucată cu bucată”.

Marți

Scandalul de la „fără penali în politică” s-a mutat la „fără biserici în cartiere”. Primarul a fost luat la rost de locatarii unui cartier unde va răsări mândrețe de biserică în locul unui parc pentru copii. Bolovan a explicat: „Nu văd care e diferența dintre o biserică și un parc. Și oamenii Domnului pomenesc mereu despre acel celebru loc cu verdeață”.

Miercuri

Nae polițistul, revoltat: „Scandalos! Adică țara e la pământ și voi vă legați de o colegă de-a mea care stătea cu piciorele pe birou și butona telefonul?!”. „Dar ție ți se pare normală o astfel de  atitudine?”. „Cu telefonul nu, dar cu picioarele pe birou da. S-o fi crezut în birou la șefu’”.

Joi

Tanti Zoe pensionara, oripilată: „Bine, maică, ne tot plângem că scade natalitatea, în schimb cresc prețurile la creșă”. „Dar parcă 50 de lei în plus pe lună nu-i chiar un capăt de țară”. „Pentru cei care au copii este. Că dacă aveau banii ăștia, poate îi dădeau pe prezervative, să nu se mai sporească”.

Vineri

Un vestit critic literar a pus punctul pe i: „Din păcate, revistele noastre literare au ajuns așa de neinteresante că nu le mai citește nici corectorul”. „Și ce-i de făcut în cazul acesta?”. „Să-i punem două luni să trăiască numai de pe urma vânzării revistelor la care scriu”.

Sâmbătă

Cu șeful echipei de baschet. „Felicitări pentru titlul de campioană! Sincer, nu credeam că-i batem pe sibieni”. „Am avut șansă, că au fost mai timorați decât noi. Dar ceea ce mă bucură nespus este că am demonstrat că americanii noștri sunt mult mai buni decât americanii lor. Doar așa putem dezvolta baschetul românesc!”.

Duminică

La 500 de ani după ce au fost alungați, turcii au intrat din nou în Cetate. Cu baclavale.


*
*