Retrospectiva săptămânii: Am aflat de ce l-au condamnat pe avocatul traficant de influenţă

La vorbitor cu maestrul barei, cel prins cu trafic de influenţă. „Am auzit că aţi mai încasat 3 ani pentru ameninţarea unei judecătoare”. „Nu mă mai miră nimic. Dar, totuşi, poate că trebuia condamnat şi complicele meu, Dumnezeu…

Luni

Vio către Ghiusi: „Încă n-am mai văzut aşa ceva! Cred că turnul Primăriei s-a accidentat”. „Cum să se accidenteze? A sărit careva din turn şi l-a zgâriat?”. „Tu nu vezi cum arată cu tifoanele ălea roşii? Parcă ar fi bandajat”.

Marţi

La alegerile pentru şefia Colegiului Medicilor oamenii au votat degeaba. Una din candidate a explicat: „Ghinionul nostru a fost că legea s-a schimbat şi unii n-au avut voie să mai candideze. De aceea a trebuit să anulăm procedura”. „Ce urmează?”. „Continuăm campania. De când i-au prins pe medicii de la Casa de Pensii, nu mai am curajul să le dau celor care mă votează decât bineţe”.

Miercuri

La vorbitor cu maestrul barei, cel prins cu trafic de influenţă. „Am auzit că aţi mai încasat 3 ani pentru ameninţarea unei judecătoare”. „Nu mă mai miră nimic. Dar, totuşi, poate că trebuia condamnat şi complicele meu, Dumnezeu. Că eu i-am transmis judecătoarei: «Aşa să te ajute Dumnezeu!» şi am luat trei ani de pârnaie”.

Joi

Cu şeful Zonei Metropolitane. „De ce dai în continuare stupefiante primarilor din Zonă?”. Omul m-a privit cruciş: „Nu înţeleg unde baţi”. „Păi se estimează că aceste comune vor atrage, după spusele tale, 621 milioane euro pentru proiectele lor”. „Astea-s vise de naivi, nu de drogaţi”.

Vineri

Doi basarabeni au venit să se unească cu ţara, mai exact cu cutiile de valori de la noi. „Am vrut să ştergem diferenţele financiare dintre cele două neamuri româneşti”. „Şi ce ai făcut?”. „Am luat de la cei bogaţi, adică de la voi, şi le-am dat celor săraci, adică mie şi complicelui meu”. „Cei prădaţi au reclamat?”. „Da, dar nu toată suma, că pe urmă îi întrebau şi pe ei de unde au atâţia bani”.

Sâmbătă

Profesorul care acuză afacerile cu programul „Şcoală după şcoală” a ieşit din nou la rampă. „Învăţătorii sunt agenţi economici, iar directorii de şcoli au rolul Fiscului. Iau şi ei cotă parte din toată afacerea”.

Duminică

Copiii neascultători au găsit sub brad doar talpa de susţinere a pomului.


*
*