Retrospectiva săptămânii: A dat boala în prefecții Pesedului, dar în al nostru nu!

Luni

Vio către Ghiusi: „Candidatul vostru la prezidențiale nu a mai ținut nicio conferință de presă la noi în urbe”. „S-o fi menajat pentru turul doi. De ce vă mirați? Președinte țigan ați avut, român ați avut, neamț aveți, urmează un ungur”.

Marți

A dat boala în prefecți. Al nostru: „Mă, eu nu mă bag în concediu medical ca să nu pot fi dat afară. La bărbații adevărați, singura boală adevărată este una lumească”. „Dar știți cumva de ce suferă prefecții de Arad și Timiș?”. „Au boală pe guvernul liberal, că le dă amantele afară din servici”.

Miercuri

Ianoș în depresie: „Nici bine n-am ieșit de la guvernare, că activul de partid începe să strâmbe din nas. Ba că una și-a adus aminte că-i măritată și are și alte obligații, ba că altul se gândește să-și găsească un loc de muncă cinstit”. „Și ce o să faci?”. „Intru în hibernare. La cât am agonisit, doar după trei generații voi fi nevoit să merg să muncesc”.

Joi

Puradel, dezamăgit: „Niciodată n-au fost alegeri mai sărăcăcioase. Nu tu pungi cu ulei, nu tu făină, nu tu plimbări duminica de acasă la secția de votare”. „Dar nu mai au nevoie politicienii de votul vostru?”. „Zice că-i mai ieftin să aducă lumea la vot prin Feisbuc, dar nu pricep cum poți primi uleiul pe internet”.

Vineri

Marșul tinerilor pentru apărarea pădurilor a strâns 200 de participanți. Unul dintre organizatori a venit cu o idee genială: „Lumea e inertă dacă dispar sute de hectare de păduri într-o zi. Dacă Bolovan taie o tufă, sare tot poporul de indignare. Hai să trecem toate pădurile în grija lui”.

Sâmbătă

Mensa s-a apucat să selecteze persoane cu coeficient de inteligență ridicat. Unul dintre aspiranţi s-a scuzat: „Trebuia să veniți acum două săptămâni. Că acum câteva zile am avut vizita lui Dăncilă, iar prostia, se știe, e molipsitoare”.

Duminică

Cele mai țapene studente de la Sorbonica sunt de la Arte. Sălile de curs sunt înghețate.


*
*