Restrospectiva săptămânii: Barney dezvăluie cum vrea să scape Sorbonica de rușine

Luni

Vio către Ghiusi: „Am înțeles că nu vă convine că noi vom serba Tratatul de la Trianon”. „Dracu’ mai înțelege ceva din istorie! Pentru voi e tratat, pentru noi e dictat. La fel cum pentru noi arbitrajul de la Viena e tratat, iar pentru voi e dictat. Nu mai bine mergem să bem o pălincă?”.

Marți

Rectorul Barney, după ce Sorbonica a ajuns pe ultimul loc între universități: „Avem deja strategia să scăpăm de rușine”. „Să nu ziceți că îi trimiteți și pe profesori la școală, ca pe studenți”. „Nu, așteptăm ca pandemia să facă ravagii. După doi ani de școală online, toate universitățile din lume vor fi alături de noi, pe ultimul loc”.

Miercuri

Nae polițistul, nervos pe magistrați: „Nu e echitabil. Un organ bătrân a muncit 45 de ani și a ieșit la pensie cu 4.000 de lei. Altul a ieșit la 45 de ani, după 20 de ani de muncă, cu 8.000 de lei pensie. Iar magistrații n-au reparat nedreptatea”. „Păi, dacă o reparau, trebuia să vă aducă pe toți la pensia medicilor, de 1.900 de lei, după 45 de ani de școală”.

Joi

S-a făcut testare de Covid în Piața Unirii. Multă lume dornică să-și bage bățu-n nas. O tanti agitată s-a plâns: „Mai mare rușinea! Au tăiat toți copacii din Piață și noi n-avem unde sta la umbră până ne vine rândul”.

Vineri

Mai mulți turiști au cerut să viziteze Maternitatea, adusă în secolul XXI după ample reabilitări. Unul venit de peste munți a verificat pe GPS dacă nu cumva a ieșit din țară. Concluzia lui: „Când vezi așa lux la maternitate, mai că-ți vine-a… face copii”.

Sâmbătă

Cu Muncitorul, deputatul pesedist rătăcit din întâmplare prin Casa Poporului. „Mulți deputați și-au scris demisia, tu de ce n-ai făcut-o? Vrei să rămâi cu pensie specială?”. Mi-a răspuns onest: „Nu neapărat, dar nu prea le am cu scrisul”.

Duminică

A murit Maradona. Șmenul cu același nume va fi, în schimb, nemuritor.


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale