Restanţi la Arte: Șefii de la Consiliul Județean nu reușesc să rezolve criza conducerii Școlii de Arte Francisc Hubic

La aproape doi ani după ce l-au îndepărtat pe Marian Boboia, directorul Şcolii de Arte Francisc Hubic, acuzându-l că ar fi permis nereguli financiare, şefii Consiliului Judeţean sunt în urmă cu repunerea pe picioare a instituţiei. După concursuri eşuate şi interimari schimbaţi, aceasta nu are nici acum un manager „plin”.

Anul trecut, pe 6 septembrie, după ce l-a revocat pe interimarul Liviu Buţiu, şeful CJ, Pásztor Sándor, l-a pus în loc pe baritonul Florin Mariş Hinsu.

Deşi legea obliga CJ să organizeze un concurs în maximum 120 zile calendaristice de la desemnarea interimarului, acesta a fost lansat două luni mai târziu, în martie, data limită de depunere a dosarelor de candidatură fiind fixată pe 1 aprilie.

Nimeni n-a explicat motivul, dar nu-i exclus ca „persoana potrivită”, despre care se zice că ar fi acelaşi Mariş Hinsu, cu pile la PSD, să nu fi fost pregătită.

Dacă pe vremuri evenimentele de la Francisc Hubic erau „la suprapreţ”, în 2017 cheltuindu-se 74.000 euro pe trei seri de concerte fără priză la public, acum ele nu provoacă nicio risipă, din simplul motiv că… nu există deloc.

Menite să pună în valoare talentul elevilor şcolii, spectacole precum Concertul de Crăciun, Festivalul de Canto Clasic şi Oradea Art Festival n-au mai fost organizate în ultimul an. Cine ştie, poate se aplică şi aici motto-ul şefilor Judeţului: decât să greşeşti, mai bine nu munceşti…


*
*