Regulament de Sorbonica: De ce vor rămâne fără burse o parte dintre studenții merituoși de la Universitatea din Oradea

Deşi studenţii intră curând în sesiunea de vară, Universitatea din Oradea încă nu le-a plătit bursele lunare prevăzute de lege fie pentru performanţele obţinute, fie pentru că au o situaţie financiară precară, oferindu-le doar promisiunea că îşi vor vedea banii la finalul acestei luni.

Bihorel a aflat însă că pentru unii dintre ei, cum sunt cei de la Inginerie Energetică şi Management Industrial, va fi al naibii de greu să obţină bursele de performanţă. Facultatea şi-a actualizat regulamentul şi a înăsprit criteriile pentru acordarea acestor burse, într-atât încât acestea vor mai ajunge doar la studenţii care au cel puţin un brevet de invenţie, o lucrare ştiinţifică indexată într-o revistă ISI ori minimum trei articole în baze de date naţionale, sau care au media 10!

Bihorel apreciază strădaniile conducerii facultăţii de a-i face pe studenţi să înveţe, dar nu poate să nu se întrebe cum ar fi dacă aceleaşi criterii de performanţă li s-ar aplica şi profesorilor. Mai mult ca sigur că dascălii, în loc să încaseze salarii grase, ar trebui să vină cu bani de acasă.


*
*