Regionalizezi, nu regionalizezi…

Regionalizezi, nu regionalizezi, vremea judeţelor trece. Toate partidele din Bihor, mai puţin partida romilor şi partida de polo Digi Steaua, şi-au trimis reprezentanţii la conferinţa dedicată regionalizării patriei.

Manifestarea a fost organizată de neliniştitul ex-ministru Cseke Attila şi a pornit de la sănătosul principiu: „N-ar fi rău să fie bine”.

Cam toţi au observat că regionalizarea este o tâmpenie care nu putea proveni decât din nişte minţi pe măsură. Singurii care au făcut cumva notă discordantă au fost PSD-iştii , care ştiau că jocurile au fost făcute.

Boierul de Teleorman, Liviu Dragnea, ză madăr and ză fadăr of ză regionalizeişăn, s-a gândit să se joace cu pixul pe hartă, că deh, dacă tot nu poate scoate ţara din impas, măcar să o afunde ca pe o comoară de preţ.

Surpriza a venit de la PNL-işti, care au propus o variantă cu 10 euroregiuni, din care noi orădenii ieşim cu fruntea sus, ca centru de regiune. Numai că suntem în situaţia bărbatului care are 50% şanse să posede o femeie. Adică mai urmează ca şi ea să fie de acord.

Aşa că degeaba facem variante favorabile nouă când vin mahării din Guvern şi ne strică jucăria. Singurul avantaj al regionalizării pe care-l văd până acum este că în loc să avem vinuri judeţene vom avea vestitele vinuri de regiune.


*
*