Răzbunare de primar: Răzvrătiții împotriva NIS au de furcă cu primarul din Toboliu

În comuna Toboliu nu mai e pace. Încă din primăvară, localnicii sunt nemulţumiţi că firma NIS Petrol face prospecţiuni seismice, pentru a identifica dacă subsolul conţine petrol ori gaze naturale, în baza unui acord emis de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale.

Baiul e că utilajele prospectorilor au trecut peste terenurile multor săteni fără să le ceară voie şi fără să-i despăgubească, aşa că aceştia au organizat mai multe proteste şi i-au cerut socoteală primarului Pavel Maier, singurul care a purtat discuţii cu reprezentanţii firmei.

În faţa oamenilor nemulţumiţi, edilul s-a jurat chiar şi luna trecută că este de partea lor, promiţându-le că-i scapă de „invadatori”.

Bihorel a aflat însă că acum, când spiritele s-au mai potolit, primarului i s-a făcut de răzbunare şi i-a luat la ochi pe răzvrătiţii pe care i-a considerat „provocatori”. Aşa că mai mulţi crescători de animale ori patroni de firme s-au trezit acum cu controale de la primăria comunală ori de la alte instituţii. Că degeaba ar fi primul om al comunei dacă n-ar putea cârmui ca boierul după bunul plac…


*
*