Pruncu’ lui Horthy Miklós a aterizat în curtea bisericii din Paleu

Atenţie, acest articol poate afecta emoţional persoanele extremiste de naţionalitate română şi maghiară!

Preotul din Paleu a amplasat în curtea bisericii bustul fiului lui Horthy Miklós, întru aminirea faptelor sale de arme. Horthy junior a fost pilot în al Doilea Război Mondial şi a căzut pe frontul de Răsărit, motiv pentru care era logic să i se dezvelească un bust la Paleu, sat care nu a avut niciodată nicio legătură nici cu Horthy, nici cu războiul, nici cu ruşii, nici cu avioanele.

Interesant este că autorul sculpturii îl vede pe Junior ca pe taică-său, adică bătrân, chit că a trăit doar 38 de ani. Cred că este, de fapt, un subterfugiu pentru că artistul e specialist în persoane acuzate de extremism şi crime de război.

Logica e simplă: dacă nu poţi face o statuie cu Hitler, faci una cu mă-sa, evident cu mustaţa deja celebră. Cred că temele în artă ar trebui diversificate, aşa că aş propune câteva statui tematice care să ne lumineze viaţa şi să ne bucure ochiul.

Ce aţi zice de următoarele?

1. Statuia verişorului lu’ Zelea Codreanu amplasată în faţa Sinagogii Ortodoxe.

2. Bustul lui Avram Iancu la intrarea în biserica reformată unde slujea Tokes Laszlo.

3. Stalin în cârca statuii Soldatului Român din Parcul 1 Decembrie.

4. Statuia aviatorului Hermann Göring în faţa Aeroportului Oradea, ocazie cu care locaţia ar primi denumirea înaltului demnitar nazist.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de V.I. | 30 ianuarie 2014 22:38

    4. Statuia aviatorului Hermann Göring în faţa Aeroportului Oradea, ocazie cu care locaţia ar primi denumirea înaltului demnitar nazist. CEA MAI TARE, date fiind împrejurările!