Profesori corigenţi: Excelent la proba practică, un profesor a primit 2 la definitivare

Săptămâna trecută, dascălii din toată ţara cu minim un an vechime în învăţământ au dat examenul de definitivare, adică un soi de examen al maturităţii cadrelor didactice care, odată promovat, le dă dreptul să practice această meserie.

În vreme ce o singură dăscăliţă din Bihor, educatoare, s-a dovedit destul de bună încât să ia 10, aproape jumătate din profesorii examinaţi au picat cu brio testul. Cu brio pentru că, înainte de a da examenul scris, cu toţii au trecut printr-o probă practică, care a constat în două inspecţii la clasă făcută de cadre didactice cu experienţă.

Cum la aceste inspecţii dascălii testaţi au luat numai note de 9 şi 10, părea că toţi sunt bine pregătiţi. Realitatea e uşor de intuit: aşa-zisele verificări se fac doar de ochii lumii şi pe sistem „de gaşcă”.

Aşa s-a ajuns ca un profesor de desen, cu nota 10 la ambele inspecţii, să ia la examenul scris un amărât de 2,9, în condiţiile în care pentru a promova avea nevoie de minim 8. Mai ştii, poate examinatorii nu i-au înţeles desenele frumos colorate pe care le-a returnat în loc de răspunsuri…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Dea | 2 august 2013 11:24

    Vai destept esti tu „bihorel” Viorel Paduchel….bun esti sa faci prost pe toata lumea, am citit de-a lungul timpului articole in care pur si simplu iti bati joc. Nu pamflet ci ipocrizie…asta faci tu aici, articole jignitoare, ordinare din cale-afara, sfidezi si batjocoresti pe toata lumea…ba mai mult in trecut ai avut articole cu continut obscen;sper si ma rog ca Dumnezeu sa te rasplateasca numai cu ceea ce faci tu pt altii….prea intreci masura! peste tot in lume sunt oameni buni, slabi, mai putin norocosi…fiecare cred ca-si asuma consecintele faptelor lui. Cine esti tu? Judecatorul SUPREM? Las-o mai moale!