Primiţi cu porcii? A revenit şi duhoarea care chinuie orădenii din Ioşia şi Rogerius

Vestea bună e că s-a întors vremea însorită, vestea proastă e că odată cu ea a revenit şi duhoarea care chinuie orădenii din Ioşia şi Rogerius. Miercurea trecută, când oficialii Companiei de Apă Oradea duceau un grup de jurnalişti într-o vizită de documentare la Staţia de Epurare a oraşului, pe Calea Borşului duhnea insuportabil.

În condiţiile în care anii trecuţi a fost suspectată ca sursă a poluării inclusiv staţia de epurare, directorul CAO, Ovidiu Gavra, a profitat de ocazie pentru a demonstra cum se simte putoarea din apă şi respectiv cea din aer.

După ce şi-au plimbat nasul deasupra bazinelor de epurare şi apoi l-au ţinut în vânt, jurnaliştii au constatat că duhoarea care se simte în oraş are damf animalier, deci nu poate proveni decât de la Nutrientul.

Cei de la firma de porci pot împuți orașul cel puțin până la toamnă, când le expiră autorizația de mediu eliberată de APM Cluj. Ce va fi mai departe nu se ştie, dar lui Bihorel nu-i miroase a bine, pentru că s-a dovedit deja că pentru responsabilii de mediu clujeni porcii sunt ca banii: nu au miros.


*
*