Parcare cu derogare

Excelentă ideea studenților de a cere gratuități la parcare pentru cei care vin, când vin, cu limuzinele la cursuri. În fond, prost nu e cel care cere, ci cel care dă. Sigur că a cere gratuități de la Bolojan demonstrează o crasă necunoaștere a comportamentului primarului.

Când la noi e impozitat și râul, ramul, gratuitățile pentru studenți ca să se dea mari în fața gagicilor sunt practic fără sorți de izbândă. Poate că ar fi fost mai interesant ca studenții să ceară Universității să amenajeze locuri de parcare, că și așa sunt niște noroaie pe acolo de nu le poți străbate decât cu tancul.

Cum însă la Sorbonica singurele investiții se fac în salariile dascălilor, cel mai bun abonament de parcare pentru studenți sunt cizmele de cauciuc. Și totuși poate că n-ar strica să li se acorde și alte facilități studenților, nu că prin asta nu ar pleca din țară imediat după absolvire, dar măcar ar rămâne o amintire frumoasă despre fosta lor țară.

  1. Gratuitatea pe tren să fie însoțită de o masă la vagonul restaurant.
  2. Tunsul și coafatul să se facă gratis, pe baza carnetului de student.
  3. Țigările și alcoolul să se distribuie în campus fără accize.
  4. Valoarea șpăgilor pentru examene să fie plafonate la suma de 50 de euro.
  5. Transportul în comun, normal gratuit, să devină transportul în comună, ca să poată circula și studenții din mediul rural.
  6. Studenții să poată intra fără bilet la toate evenimentele din oraș, nemaifiind nevoie nici măcar de bilete de trimitere sau de internare.
  7. Ca să se obișnuiască încă de pe acum cu avantajele vieții de bugetar, studenții vor primi tichete de vacanță de iarnă, de vacanță de vară, de vacanță de Paște, precum și bonuri de masă, bonuri de casă și alte bonusuri.
  8. Transportul pe cursele low cost va fi gratuit, dar bagajele de cală nu vor putea cântări mai mult de 300 de kilograme.
  9. Pentru eliminarea stresului în timpul sesiunii, toți vor primi diploma de absolvire încă de la înscrierea la facultate.
  10. Cuantumul burselor va rămâne neschimbat, dar acestea se vor da în euro, nu în lei.

*
*