Primăria Oradea se laudă că în 2020 face 365 de investiții, câte una pe zi. Minte!

Din start se vede minciuna! Se fac 365 de investiții, dar fiind an bisect, avem 366 de zile, deci rămâne o zi neacoperită. Sau poate primarul Bolojan a neglijat să contabilizeze lucrarea pe care poate i-o pregătesc colegii de partid la alegeri.

Ar trebui să trecem și noi la sloganuri mobilizatoare. Cum era pe vremuri: „Omul și Pogonul” sau „Cincinalu’-n patru ani și jumătate”, și noi am putea lansa hashtag-ul: „#Cât e ziua de mare, minim o inaugurare”.

Oricum, aceste multiple investiții vor lăsa efecte adânci în istoria, geografia și geologia municipiului reședință de județ:

  1. La câte lucrări sunt de inaugurat, devine rentabil să facem o fabrică de panglici la Oradea.
  2. E singurul loc de pe planetă unde coronavirusul a fost înecat în praf.
  3. Oradea este orașul cu cele mai multe activități subterane din România.
  4. Primarul Bolojan spune că dacă nu ar fi fost atât de coborât nivelul de trai, era imposibil să facă pasaje subterane fără să se ciocnească cu acesta.
  5. După finalizarea tuturor investițiilor, Oradea va arăta conform spuselor Gabrielei Firea: un oraș cu patru intersecții. Că restul vor fi pasaje supra și subterane.
  6. Președintele Pasztor spune că fără lipsa de investiții ale Consiliului Județean, orașul ar fi fost blocat complet, deci meritul principal este al lui.
  7. Deputatul UDMR Szabo Odon a cerut Primăriei ca măcar 25% din proiecte să fie în limba maghiară.
  8. Consilierul local PSD Liviu Sabău Popa a cerut ca jumătate din proiecte să fie anulate și din banii rămași să se cumpere cărbune pentru CET-ul pe gaz.

*
*