Primăria deschide un nou front de luptă pentru arhitecţii mediocri

E chiar mişto să fii arhitect prin Bihor. Primăria face un concurs de idei pentru amenajarea malului Crişului în zona cunoscută de orădeni sub numele de Budi Bar.

Cum ideile arhitecţilor gălăgioşi sunt puţine dar fixe, am să-i ajut eu cu sfaturi, poate-poate vor reuşi să pună mâna pe premiul cel mare. Dar să nu-şi facă iluzii, nu-i sigur că dacă vor câştiga proiectul acesta va fi şi pus în operă, vezi cazurile statuii Reginei Maria şi amenajarea Pieţei Unirii. Deci, hai să vedem ce s-ar putea face pe malul Crişului, vizavi de biroul primarului Bolojan!

1. Un punct de observaţie ca să vadă adversarii politici la ce oră pleacă primarul acasă.

2. O terasă gen „tabla ondulată” în care berea se va servi în borcane de mazăre iar în loc de toaletă clienţii se vor uşura pe tureac.

3. Debarcader de ambele maluri pentru ca primarul să poată fi debarcat mai uşor din funcţie.

4. Lăsarea locului aşa cum este, cu observaţia că în locul asfaltului să se aducă piatră cubică antică din China, fabricată în 2013.

5. Plantarea a 889 de plopi, a 345 de castani şi a trei hectare de iarbă pe cei 250 de metri pătraţi puşi la dispoziţie de municipalitate.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Adi Oradeanul | 21 august 2013 17:05

    Propuneri de RECTIFICARI:
    Punctu’3. In loc de debarcader un minipod (a treia dragoste a d-lui primar, „avand in vedere” ca a doua dragoste sunt sensurile giratorii). Ca daca italianul privat facea un pod (vezi Macio -Constructii Bihor cu 1,7 milioane de EURO) iar dupa specialistii de la AQUACONS SRL (agreati de EXECUTIV) mai trebuie inca 1,5 milioane EURO rezulta ca pilonii, structura metalica fac maxim 200.000 EURO…. O nimica toata…. Deci ar iesi si o pasarela …. iar daca Primaria nu mai are 200.000 EURO sa-i ceara de la Nelu Iordache sau la Ovidiu Silaghi poate intra si DNA-ul pe firul de Bihor…

    Punctul.4 Da’ piatra de granit de Italia (agreata de vicele Malan) propusa pentru Piata Unirii ce are? Ca poate mai ramane ceva si pentru terasa de pe mal. .. C aia din Romania poate nu-i buna…