Prezență de senzație la Filarmonică

S-a deschis stagiunea la Filarmonică. Sala gătită de sărbătoare, muzicieni de înalt profesionalism, public cald și numeros. Cea mai mare surpriză a serii a fost prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, la eveniment.

Acesta este primul șef al CJ-ului care vine la Filarmonică de la crearea statului centralizat dac a lui Burebista. Gestul domnului Pazstor trebuie apreciat pentru că, măcar de curiozitate, mai marii orașului și ai județului ar trebui să vadă pe ce merg banii contribuabililor.

În acest context, să vedem cum explică foștii demnitari absența lor de la Filarmonică.

Radu Țîrle: Pe mine mă deranjează să văd un loc unde se cântă frumos, dar femeile stau cu capul descoperit. Mai multă smerenie n-ar strica.

Gheorghe Sârb: O minciună gogonată. Eu am venit de mai multe ori, că erau probleme cu aerul condiționat.

Popa Cornel: L-am întrebat pe Todor Albert dacă la pauză dă niște clisă și pălincă. O zis că nu. Atunci după ce și mă duc?

Mihai Bar: Eu am fost de nenumărate ori la Filarmonică adică aproximativ o dată. Acolo s-a ținut o plenară de-a noastră de partid.

Kiss Alexandru: Io vrut să meargă, dar spus la mine aia muzicanți că nu poate să cânte ceardaș la harfă.

Ștefan Seremi: Când am văzut cu câtă ură bate toboșarul în tobă i-am zis să o lase mai ușor, că e pe inventarul nostru. Oricum, nu mi-a plăcut că toți bărbații erau niște pămpălăi și nu-și chemau femeile la dans.


*
*